[bws_google_captcha]

חלה חגיגית מקמח כוסמין

מאת נטע ליבנה
חלה חגיגית מקמח כוסמין

שיגעו אותנו כבר! יש סגר, אין סגר. אפשר לנוע עד 500 מטר, יש הקלות. בחיי שלא הייתי מבולבלת כמו שאני עכשיו בחיים שלי, אפילו בסגר הקודם שהיה נראה לי הזוי ברמות היה היגיון פנימי שהבנתי, "יש וירוס שמנסה להשמיד את אוכלוסיית כדור הארץ, עדיף להשאר בבית ולא להתקרב לאנשים בעיקר לא לסבא וסבתא".חלה חגיגית מקמח כוסמין

אבל עכשיו?? מה קורה פה? מאיפה הרעיון המשוגע הזה הגיע. למה החליטו לסגור את המדינה? ולמה להחריג אוכלוסיות ספציפיות ולהעניש אחרות. מי באמת מחליט ולמה? אני לא מבינה כלום ומאתמול החלטתי שכדי שאני לא הרגיש שגיליוטינה מונחת מעל צווארי ויכולה ליפול בכל רגע, עדיף לי להפסיק לשמוע חדשות ולהתרכז במשפחה הקטנה שלי שתעשה את החג שוב בבית לבד. עוד חג שליאו יחגוג בלי הסבים והסבתות, עוד חג שנתכנן להכין ארוחה ובסוף נירדם אחרי עוד יום מתיש חסר התחלה וסוף.חלה חגיגית מקמח כוסמיןחלה חגיגית מקמח כוסמין

חלה חגיגית מקמח כוסמין

פרוסות מושלמות לצנימים או פרנצ' טוסט חגיגי

מה שבטוח זה שאני וליאו נבלה מלא זמן במטבח, המקום הכי כיפי בבית. אנחנו הולכים להכין פנקייקים, ולחתוך ירקות ולשחק מלא עם בצק. ועל הדרך גם נכין חלות, כי אם יש משהו שלמדתי בסגר הקודם שלהכין חלות מעסיק את ליאו להמון זמן. הוא אוהב לשפוך את המרכיבים למיקסר, לראות איך הם מתאחדים לבצק, לכסות את הבצק במגבת ולחכות בחוסר סבלנו עד שיתפח, ללוש לחלות והכי הוא אוהב (בדיוק כמוני) לאכול את החלות שיוצאות לוהטות מהתנור.חלה חגיגית מקמח כוסמין

לכבוד ראש השנה החלטתי שנכין חלות קצת יותר מפונפנות, עם דבש מתוק וקליעה מיוחדת. בחרתי להכין אותן מקמח כוסמין לבן והן יצאו לא פחות ממושלמות. הן יקשטו לכן את שולחן החג, ומהשאריות תוכלו להכין פרנצ' טוסט או צנימים עם דבש בבוקר שאחרי.

מאחלת לכולנו שנדע ימים שפויים יותר. ועד אז, רוצו להכין חלות כי מה יותר כיפי מפחמימות כאין מושג מה הולך לקרות מחר.

5 from 1 vote
הדפס

חלה חגיגית מקמח כוסמין

מספר מנות 2 חלות גדולות

מצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין לבן מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/3 כוס דבש או סילאן
  • 2 ביצים אפשר להחליף ב-1/4 כוס טחינה גולמית
  • 350 מ"ל מים 1 ו-1/2 כוסות פחות כף
  • 1 כף מלח

להברשת החלה לפני האפייה

  • 1 ביצה טרופה או מים

הוראות הכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים היטב.

  2. מתחילים ללוש על מהירות איטית ומוסיפים לאט ובהדרגה קודם את השמן, אחרי זה את הדבש ובסוף את הביצים.

  3. מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות לפחות עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונעים.

  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת נקיה. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-16 עיגולים במשקל של 100 גרם ומכסים במגבת נקיה כדי שלא יתייבשו.

  7. מתחילים ברידוד 8 כדורים לגלילים באורך ועובי זהים, וקולעים את החלה לפי ההוראות שבסרטון.

  8. מעבירים את החלה לתבנית אפייה ומכסים במגבת נקיה להתפחה נוספת של כחצי שעה או עד להכפלת גודל החלה. וחוזרים על השלבים עם יתר כדורי הבצק.

  9. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.

  10. כשהחלה תפחה מברישים בביצה טרופה או מים אם אתם מכינים גרסה טבעונית.

  11. זורקים 3 קוביות קרח בתחתית התנור ואופים את החלה 17-20 דקות או עד שהיא זהובה, תפוחה והחלק התחתון שלה זהוב בצורה אחידה.

  12. מצננים את החלה מכוסה במגבת.

הערות

החלה במיטבה ביום ההכנה.

ניתן להכין מראש לצננן היטב, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש במקפיא. מומלץ להפשיר אותה כמה שעות בטמפרטורת החדר ולחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

הכנתם חלה חגיגית מקמח כוסמין?
אל תשכחו לתייג המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

נופר 17 בספטמבר 2020 - 11:43

5 stars
נראה מדהיםםםםםםםם
אבל.. אם יש לי רק קמח כוסמין מלא?

Reply

השאר תגובה