קרפ ללא גלוטן כשר לפסח! בחיי שמדובר בהברקה, פשוט החלפתי את הקמח בקורנפלור ואפשר גם בקמח תפו"א אבל אני מעדיפה קורנפלור.
לא מדובר פה במתכון דיאטטי חלילה, למרות שאני הכנתי מכל הבלילה 20 קרפים כך שיצא לקרפ בלי מילוי כ-65 קלוריות ו-2 גרם חלבון שבעיני זה ממש אחלה. ואם בוחרים למלא בגבינה ולא בנוטלה זה אפילו יכול להיות חלק מארוחת ערב מאוזנת לילדים ומבוגרים.
אני אוהבת מתכונים שמותאמים במיוחד לחגים שיוצאים טעימים, אבל פה זה לא רק מתכון לפסח זה גם מתכון מושלם לצליאקים לכל השנה וגם למי שנמנע מגלוטן ממניעים אחרים.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
קרפ ללא גלוטן
מצרכים
- 3 ביצים
- 2 כוסות חלב אפשר מים לגרסת פרווה
- 2 כפות שמן
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס קורנפלור (150 גרם)
- 1 קורט מלח
הוראות הכנה
-
טורפים בקערה ביצים, חלב ושמן.
-
מוסיפים אבקת סוכר, קורנפלור ומלח וטורפים היטב עד שמתקבלת בלילה נוזלית מאוד וחלקה בלי גושים.
-
מחממים מחבת קרפים או מחבת נברסטיק בקוטר 20 ס"מ.
-
מוזגים למחבת 1/3 כוס מהבלילה. שימו לב שהבלילה ממש ממש נוזלית וזה בסדר. מנערים את הבלילה על המחבת עד שהיא מכסה את כל המחבת.
-
מטגנים את הקרפ עד שנוצרות בועיות על שטח פניו, הופכים ומטגנים עוד חצי דקה דקה ומורידים מהאש.
-
ממשיכים עד שנגמרת כל הבלילה.
-
מגישים חם עם תוספות שאוהבים.
1 comment
מתכון מעולה, החלפנו חלב בחלב סויה ויצא מרקם מושלם