[bws_google_captcha]
לחם ללא גלוטן כשר לפסח

לחם ללא גלוטן כשר לפסח, מה עוד צריך בחג הקרוב? אז חשבתי על זה וכולם מתלוננים כל הזמן שהם לא אוהבים מצות ואיך אפשר לאכול את הדיקט הזה. אז לכבוד פסח ולכבוד זה שקיבלתי אופה לחם חדש ומהמם החלטתי לנסות להכין לחם כשר לפסח. יכולתי להתחכם אבל בואו יש כל כך הרבה אופציות נהדרות ללא גלוטן שהן גם כשל"פ שבאמת לא צריך להיות אופים מדופלמים כדי להכין כיכר סופר שווה כמעט בכלום מאמץ.לחם ללא גלוטן כשר לפסח

וכן אני הכנתי באופה הלחם הדיגיטאלי של מורפי ריצ'רדס, אבל אפשר להכין את אותה כיכר נהדרת עם קצת יותר מאמץ גם עם מיקסר רגיל ותנור סטנדרטי. למרות שבחיי שהאופה לחם זו הברקה, פשוט מכניסים את כל המצרכים למיכל, מחליטים על תוכנית ומחכים. פחות מחמש דקות עבודה גם למי שלא מתמצא בכלל במטבח. לחם ללא גלוטן כשר לפסח

אז מה הקסם של הלחם? הקמח, השתמשתי בקמח מולינו הירוק הגרסה הכשל"פית. הוא נהדר כל השנה ומושלם לצליאקים אבל בפסח הוך לאופציה טעימה וכיפית גם למי שלא נמנע מגלוטן בכלל אבל רוצה להנות מלחם ולא לחיות על מצות כל פסח.

מאחלת לכולנו פסח שקט ורגוע ואמן שהחטופים יחגגו איתנו כבר את ערב החג הקרוב.
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא!
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

לחם ללא גלוטן כשר לפסח

מספר מנות 1 כיכר

מצרכים

  • 400 מ"ל מים
  • 330 גרם קמח מולינו ירוק (הכשר לפסח)
  • 10 גרם שמרים
  • 8 גרם מלח
  • 8 גרם סוכר

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים למיכל היעודי של אופה הלחם לפי סדר המרכיבים ומפעילים על תוכנית לחם ללא גלוטן 750 גרם.

  2. אם אין אופה לחם מכניסים את כל המרכיבים לקערת מיקסר עם וו לישה.

  3. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה למשך 2 דקות ואז מגבירים למהירות בינונית לעוד 5 דקות.

  4. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח חצי שעה או עד שמכפיל את נפחו.

  5. מעבירים למשטח מקומח ולשים ומעצבים כיכר בגודל תבנית אינגליש קייק.

  6. מעבירים את הכיכר לתבנית ונותנים לה לתפוח מתחת למגבת עוד חצי שעה.

  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 30-40 דקות או עד שהכיכר מזהיבה.

  8. מצננים היטב ואז פורסים.

  9. אפשר לשמור בפריזר את הפרוסות החתוכות בשקית אטומה.

פרסום ממומן בשיתוף מורפי ריצ'רדס

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה