האמת היא שאת הבוריק היווני במילוי תרד וגבינות אני מכינה כשאין לי יותר מדי זמן. הוא אומנם נראה מרשים וסופר מושקע, אבל האמת שלוקח פחות מ-10 דקות להכין את המילוי ולגלגל לצורת בוריק ואת כל היתר התנור עושה.
ואם אתם אוהבים לאכול בורקס ומתבאסים על תעופות השומן שבמאפה המסורתי, אתם ממש הולכים להתעלף על הבוריק היווני. וכשהמאפה דל שומן ודל פחמימות אין שום סיבה לחוש רגשות אשם ואפשר לאכול אותו בכיף.
וכמה טיפים לפני שאתם רצים למטבח. קל ממש לעבוד עם עלי הפילו אבל חשוב להפשיר אותם במקרר לפחות 6 שעות לפני שניגשים לעבודה. כשאתם עובדים עם העלים חשוב לשמור עליהם מכוסים במגבת לחה עד להכנה של הבוריק עצמו, אחרת העלים יתיבשו ויתפוררו לכם תוך כדי ההכנה.
הכנתם את המאפה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי #המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה.
בוריק יווני במילוי תרד וגבינת פטה
מצרכים
- 8 עלי פילו
- 400 גרם תרד קפוא
- 500 גרם גבינת פטה אני השתמשתי ב-5%
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן להברשה
- 2 כפיות קצח לקישוט
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
מפשירים את עלי התרד הקפואים במיקרו ומסננים היטב מנוזלים.
-
מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים תרד, גבינה, ביצים ותבלינים.
-
מוציאים את עלי הפילו מקרור, פורשים על משטח עבודה נקי ומכסים במגבת מטבח (בזמן שעובדים עם דף פילו אחד מכסים את שאר הדפים במגבת).
-
פורשים את אחד מעלי פילו על נייר אפייה ומברישים במעט שמן. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו.
-
מניחים בחלק התחתון של העלים 1/4 מהמילוי, מקפלים את הקצוות של כל מאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה.
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהפתח של הבוריק כלפי מטה, מורחים ביצה טרופה ומפזרים מעל קצח. ממשיכים כך עם כל יתר העלים.
-
אופים 20-25 דקות, עד שהבוריקים מזהיבים.