[bws_google_captcha]

לחמניות סלק

מאת נטע ליבנה
לחמניות סלק

הייתם מאמינים שהמתכון הזה יושב לי בטיוטות כבר שבועיים? אני מתפדחת לספר  שכבר חודשיים אני לא ממש מצליחה להניע את עצמי לעשות משהו. אני ממשיכה לעבוד, מצלמת וכותבת פוסטים, אבל הכל בלי חשק.

הכל התחיל ברגע ששמתי את ליאו בגן. מסתבר שנהייתי אחת מהאמהות האלה שהתינוק הוא כל עולמן, אני סופר מבואסת שהוא בגן ואני בבית (עובדת) בלעדיו. שמתי אותו בגן כדי שאוכל לעבוד בשקט, שהספיק לקדם את העסק השלי, להריץ פרוייקטים חדשים וכיפים, להתאמן ובגדול לחזור לעולם המבוגרים בסבבה. רק שבמקום להנות מהחזרה לשגרת העבודה  ולעשות הכל עם מלא אנרגיות, אני מרגישה כבויה, כאילו מישהו תולש חלק מהלב שלי כל בוקר.

לחמניות סלק

אני יודעת שאתם פה בשביל המתכונים, אבל זה גם המקום הקטן שלי אז נראה ליהחלטתי שזה בסדר לשתף. אני לא מצליחה להבין את הקונספט שלוקחים תינוק קטנצ'יק ומשאירים אותו בגן בלי אמא שלו. תאמינו לי שלליאו יש את הגננת הכי מהממת ביקום כולו, היא אוהבת ומחבקת ואני סומכת עליה בעיניים עצומות, ועדיין כל בוקר אני חוזרת מהגן עם חתיכה חסרה בלב.

גם אתם הרגשתם ככה כששמתם את הילדים בגן בפעם הראשונה?חושבים שאני מגזימה ברמות על חלל? אשמח לעצות וטיפים, איך עוברים את התקופה הזו? איך ממשיכים להנות עם הבייביס כשרוב היום הם בכלל בגן?

לחמניות סלק

ואם הגעתם עד לפה, אתם בטח כבר מתים לשמוע על לחמניות הסלק המושלמות והסופר אווריריות שהכנתי לליאו. אם פעם מתכונים היו עוברים ביקורת דרך עדי, היום חותמת האישור עוברת דרך ליאו. אם ליאו אוכל את מה שבישלתי או אפיתי בתאבון אני יודעת שזה מתכון מנצח, וזה בדיוק מה שקרה עם לחמניות הסלק שחוסלו על ידי הגברים בבית.

רציתי להכין לחמניות סלק כבר מזמן, הרעיון תמיד נראה לי מדליק, ומה יכול להיות יותר כיפי מלאכול פחמימה ורודה? אז ניסיתי כמה מתכונים, ושיניתי ושידרגתי עד שהגעתי למתכון שהיה לי כיף וקל להכין ועבר את מבחן הטעימות הקשוח שלי ושל ליאו 😉

הכנתם לחמניות סלק? אל תשכחו לשלוח לי תמונה באינסטוש ולתייג #המטבחשלנטע

לחמניות סלק

5 from 2 votes
הדפס

לחמניות סלק

זמן הכנה 20 דקות
משך הבישול 20 דקות
תפיחה 1 hour 20 דקות
סה"כ זמן הכנה 40 דקות
מספר מנות 16 לחמניות

מצרכים

  • 2 סלקים בינוניים (150 גרם) מבושלים קלופים וחתוכים גס או בוואקום
  • 300 גרם קמח לבן
  • 200 גרם קמח כוסמין
  • 1 כף שמרים
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • ביצה טרופה להברשה
  • קצח לקישוט

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את הסלקים עם 3/4 כוס מים פושרים. אמור להתקבל כוס וחצי של מחית סלק. אם מתקבל פחות הוסיפו עוד מים פושרים, אם מתקבל יותר שימרו את שארית המחית במקרר.

  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, שמרים, סוכר ו-1.5 כוסות מחית סלק ולשים במשך 2-3 דקות.

  3. מוסיפים את השמן והמלח ומערבלים במשך 8-10 דקות נוספות.

  4. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחוו.

  5. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-16 חלקים.

  6. מגלגלים כל פיסת בצק לעיגול הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  7. מכסים את הלחמניות במגבת נקיה ומתפיחים במשך 40 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

  8. בנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

  9. מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים מעל קצח לקישוט.

  10. אופים את הלחמניות 15-20 דקות עד שהן מזהיבות מעט ומוכנות.

  11. מצננים מעט וזוללים.

הערות

  • לא אוהבים קמח לבן? אתם יכולים להשתמש ב-500 גרם קמח רגיל.
  • הכי כיף לאכול את הלחמניות ביום האפייה, אבל אפשר לשמור בהקפאה בשקית אטומה עד שבועיים.
  • אני ממש אוהבת קצח אבל אתם יכולים להחליף את הקישוט בשומשום, מלח גס, שיבולת שועל או אפילו אגוזי מלך קצוצים.
21 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

21 comments

נירית 1 ביוני 2019 - 16:20

5 stars
הי נטע,
הלחמניות טעימות לאללה. תודה
שאלה- הן אמורות לצאת ורודות גם מבפנים?
ועוד אחת קטנה- ריסקתי 150 גר' סלק עם חצי כוס מים ויצאה כוס של מחית מאוד מימית. האם הייתי אמורה להוסיף עוד סלק כדי לשמור על המרקם המחיתי או להוסיף עוד מים ושתהיה מחית מימית? כי שמתי רק כוס ונראה לי שיצא פחות ורוד משלך 🙂
תודה

Reply
נטלי 11 בינואר 2021 - 22:09

5 stars
אני לא מפסיקה להכין אותם. ממש טעים נהינת להכין במיוחד את הבצק הצבע משגע !! וממליצה לכל הסובבים שלי להכין אותם !!

Reply
נטע ליבנה 5 ביוני 2019 - 11:57

הי נירית, איזה כיף!!
את יכולה בכיף להגיע לכוס מחית. במחית יש מספיק נוזלים כדי לשמור על הלחמניות אווריריות ולמנוע התייבשות 🙂

Reply
דניאל 9 בספטמבר 2019 - 11:24

אפשר להכין את הבצק בלישה ידנית ללא מיקסר?

Reply
נטע ליבנה 9 בספטמבר 2019 - 12:01

בהחלט כן!
תלושי עד לקבלת אחיד וגמיש.

Reply
דניאל 11 בספטמבר 2019 - 14:25

מה משקל הסלקים? יש גדלים שונים וקשה לדעת

Reply
נטע ליבנה 12 בספטמבר 2019 - 10:00

150 גרם

Reply
דניאל 13 בספטמבר 2019 - 12:48

תודה רבה

Reply
דניאל 26 בספטמבר 2019 - 15:29

זאת פעם שנייה שאני מכינה את הלחם
הבצק ממש ממש ממש דביק כך שנאלצתי להוסיף עוד הרבה קמח ולטפל בונעם ידיים משומנות. זה עדיין נשאר מאד דביק עד שלא יכלתי לעבוד איתו ופשוט הנחתי אותו בתבניות.
הוא יוצא מאד טעים אבל זה לא פרקטי לעבוד איתו.
אשמח לעצה

Reply
נטע ליבנה 26 בספטמבר 2019 - 15:43

יכול להיות שלא סיננת את הסלק והשתמשת גם במיץ?

Reply
דניאל 26 בספטמבר 2019 - 16:20

אפיתי את הסלקים בתנור וכשהם היו מקולפים הוספתי מים וטחנתי.
הייתי אמורה לסנן אותם?

Reply
נטע ליבנה 27 בספטמבר 2019 - 8:04

כן! או לטחון אותם בלי מים, ואז לא תהיה לך את הבעיה של עודף הנוזלים 🙂

Reply
דנה 1 ביוני 2020 - 12:53

היי! לאפות בטורבו או אפייה רגילה? תודה

Reply
נטע ליבנה 2 ביוני 2020 - 10:04

אני יודעת שזה לא מקובל, אבל אני כמעט תמיד אופה בטורבו

Reply
יפית 10 ביוני 2020 - 6:33

האם יוצא טעם דומיננטי של סלק?

Reply
נטע ליבנה 10 ביוני 2020 - 15:39

אין שום זכר לטעם הסלק

Reply
מאיה 19 בספטמבר 2020 - 18:57

אמאלהההה יצא מדויק וטעים! חשבתי להכין פעם הבאה עם 100 אחוז כוסמין מלא. מה אני צריכה לשנות במתכון? את חושבת שזה יעבוד?

Reply
נטע ליבנה 20 בספטמבר 2020 - 8:12

את יכולה להכין בדיוק אותו דבר. לדעתי הלחמניות יצאו קצת כבדות ודחוסות עם 100% כוסמין, אבל לא ניסיתי.
עוד רעיון שיעבוד טוב יהייה להחליף את הרמח הלבן בקמח כוסמין לבן

Reply
מיכל 10 באוקטובר 2020 - 16:46

היי נטע,
הכוונה לכף שמרים יבשים או טריים?
יש לי בבית רק יבשים, האם צריך להוסיף להם מים קודם?
תודה

Reply
נטע ליבנה 10 באוקטובר 2020 - 19:01

יבשים

Reply
רינת 13 בנובמבר 2021 - 21:00

היי נטע, לאחרונה התוודעתי ללחמניות האלו והן פשוט מדהימות!!!!!! את אלופה אמיתית, הילדים שלי ממש אוהבים אותן ,תודה רבה

Reply

השאר תגובה