אם תשאלו את עדי זה בכלל לא בליני זה אלדושקי, אם תשאלו אותי אתם חייבים להכין אותם ולא משנה איך תקראו להם. אחרי חיפושים אינסופיים ברשת גיליתי שהרוסים קוראים להם אלדושקי (Оладушки) וכל דוברי האנגלית בעולם קוראים להם בלינים. והם הבסיס המושלם לקאנאפס – שזה אוכל אצבעות סופר חגיגי שמגישים במסיבות ובנובי גוד.
מה ההבדל בין בליני לכל פנקייק אחר? את הבליני מכינים עם שמרים בבלילה וכשמטגנים אותם הם מתנפחים פי שתיים מכל פנקייק. הטעם המעט ניטרלי של הבליני הוא מה שהופך אותו כבסיס מושלם לקאנאפס. אפשר למרוח עליו שמנת חמוצה ולהעמיס בסלמון וקוויאר או למרוח במעט חמאה וקונפיטורת פרי.
בגלל שאני מכינה את הבליני פעם בשנה ותמיד לכבוד ארוחת נובי גוד, אני תמיד מעמיסה עליו תוספות מלוחות שמתאימות כפתיח לארוחה. במקום שמנת חמוצה מעל השתמשתי בלבנה 5% עם קצת שמיר ומלח ומעל שושנת לקס, קוויאר אדום ושמיר (בשביל הטעם).
אם הגעתם עד לכאן ואתם לא מבינים מה זה נובי גוד, כתבתי מדריך מפורט על החג ומנהגיו כאן.
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לשתף את התמונה ולתייג אותי בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
אל תפספסו: מתכון לסלט אוליביה, לביבות גבינה רוסיות – סירניקי, סלט קינואה וירקות
בליני - פנקייק רוסי חגיגי
מצרכים
- 1 כפית מלח
- 100 גרם קמח לבן
- 125 גרם קמח כוסמין מלא
- 1 כפית שמרים יבשים 5 גרם
- 300 מ"ל חלב פושר
- 1 ביצה מופרדת
- ספריי שמן לטיגון
לטופינג
- 6 כפות לבנה 5%
- 3 כפיות שמיר טרי קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- פרוסות לקס (סלמון כבוש)
- קוויאר אדום
הוראות הכנה
-
מכניסים לקערה גדולה לפי הסדר מלח, קמחים ושמרים. ומעררבים היטב.
-
בקערית קטנה מעררבים את החלב הפושר והחלמון.
-
מוסיפים את הרטובים ליבשים ומעררבים עד לאיחוד.
-
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים לשמרים להתחיל לעבוד. מחכים כשעה או עד שמופיעות המון בועות על שטח הפנים של הבלילה.
-
בנתיים מקציפים את חלבון הביצה עד שנוצר קצף יציב מאוד.
-
מקפלים 1/2 מכמות הקצף לבלילה שסיימה לנוח, עד לאיחוד. מוסיפים את שארית הקצף ומערבבים שוב על להטמעת הקצף בבלילה.
-
מחממים מחבת גדלוה שטוחה ומרססים בסרפיי שמן. יוצקים כף מהבלילה למחבת וחוזרים על הפעולה עד שהמחבת מלאה בפנקייקים, ארבעה עד חמישה פנקייקים בכל נגלה. כשבועות מופיעות על שטח הפנים של הפנקייק הופכים אותו ומטגנים עוד כדקה.
-
כשהבלינים מוכנים מכינים את הממרח: מערבבים לבנה, שמיר ומלח.
-
מורחים כל בליני בגבינה, מניחים מעל פרוסת לקס מגולגלת מקשטים בקוויאר אדום ומניחים מעל מעט שמיר לקישוט.
2 comments
מושששששלם! איך בא לי!
היי נטע:) את חושבת שאפשר להחליף בחלב סויה ללא סוכר? או שיש צורך בסוכר של החלב הרגיל לתסיסה של השמרים. תודה:) נראה מעולה פשוט!