מכירים מישהו שלא אוהב בראוניז? אני לא! כי אין דבר יותר טעים וכיפי מבראוניז, בעיקר כאלה במרקם סופר פאדג'י, שמכינים בקלות, בקערה אחת. והפעם מתכון לבראוניז שוקולד ללא גלוטן!! כאלה שגם החברים הצליאקים וגם אלה שסתם נמנעים מגלוטן יוכלו לאכול בכיף.
למרבית מחובבי האפייה יש את המתכון המנצח שלהם, זה שאף פעם לא מאכזב, זה שגורם לכולם להגיד וואוו, זה שקל ומהיר להכין וזה שיכינו כשחברים יתקשרו ויגידו שהם ממש פה למטה והם קופצים להגיד שלום.
בראוניז ללא גלוטן הוא בהחלט אחד מהמתכונים שכדאי לשמור ברשימת המועדפים, כמתכון מנצח. אתם תכינו אותו שוב ושוב כי הוא סופר פאדג'י, כי הוא דחוס בטרוף והכי חשוב אם אם מכינים אותו עם שוקולד מריר איכותי הוא יוצא מושלם!
אז למה אתם מחכים? רוצו למטבח, אתם במרחק 40 דקות מבראוניז חלומיים.
בראוניז שוקולד ללא גלוטן
מצרכים
- 85 גרם חמאה
- 225 גרם שוקולד מריר
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף אבקת קקאו
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את החמאה והשוקולד עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.
-
מוסיפים לתערובת סוכר ואת הביצים אחת אחת ,תוך כדי ערבוב.
-
בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו והקורנפלור, ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב במשך כדקה, עד שהתערובת חלקה ומתנתקת מצידי הקערה.
-
מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
-
יוצקים את התערובת לתבנית בגודת 20X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנה.
-
אופים כחצי שעה או עד שהבראוניז מתייצבים במרכז.
-
מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות.
הערות
- המתכון מתורגם מהבלוג הנפלא של דיויד ליבוביץ
- את הבראוניז שומרים בכלי אטום. ניתן לשמור עד 4 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש בפריזר.
3 comments
יש לי אחיינית עם צליאק, אירחתי אותם לשבת והכנתי לה את המתכון הזה, יצא מדהים ברמות!! כ
איזה כיף!!!
תודה על מתכון מצוין! זה הפך להיות המתכון הקבוע שלי לבראוניז (גם כשאין צליאקים בקהל).
השינוי היחיד שעשיתי היה להפחית לחצי כוס סוכר, כי מעדיפים קצת פחות מתוק 🙂