לפני כמה ימים ממש התחשק לי חטיף באונטי!! יש ימים כאלה, שפתאום בא לי משהו, מכירים את זה?
מפה לשם נכנסתי לקיוסק הראשון שמצאתי וכבר עמדתי בתור לקופה כשפתאום חשבתי להפוך את האריזה. עכשיו, אני לא אובססיבית וגם לא ממליצה לאף אחד מהמטופלים שלי לאכול רק מרכיבי מזון. אוכל זה אוכל, גם חטיף וממתק זה אוכל וברור שמותר ואפשר לאכול מהם במידה.
אבל….. פתאום שמתי לב שהרכיב הראשון ברשימת המרכיבים הוא סוכר ??? מקצרת למי שעוד לא קרא את המדריך לקריאת תוויות מזון, הרכיבים רשומים ברשימה לפי הכמות שלהם. מה שאומר שהחטיף התמים למראה שהרמתי מכיל הכי הרבה סוכר מכל יתר המרכיבים.
זה לא הוריד לי את החשק לחטיף באונטי, ממש ממש לא!! זה פשוט גרם לי לרוץ הביתה ולהכין לעצמי חטיף באונטי טבעוני מ-4 מרכיבים בלבד!! כזה שאני יודעת בדיוק מה יש בו, ספויילר 2 כפות מייפל כממתיק. כזה שיחזיק לי במקרר והכי חשוב כזה שאני יכולה לאכול בלי לחשוב על כמה נזק אני עושה לגוף שלי.
כן, למרות שאוכל הוא אוכל, זה תמיד עובר לי בראש כשאני אוכלת ג'אנק פוד. גם אם זה רק פעם ב…. כל אחת והשריטה שלה.
אז הכנתי באונטי טבעוני והוא יצא טעים בשגעון. ואני ממש ממש ממליצה לכם להכין אותו בבית. וכן, הוא חטיף לכל דבר, אבל הוא יותר בריא ומומלץ מהגרסה התעשייתית שמכילה בעיקר סוכר וקצת קוקוס וכל מיני חומרים שלא אמורים להיות באוכל שלנו.
זהו סיימתי לחפור! רק לספר לכם שיש גם סרטון בערוץ היוטיוב עם כל שלבי ההכנה שאני שמה לכם ממש פה למטה.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
חטיף באונטי טבעוני מ-4 מרכיבים בלבד
מצרכים
- 2 ו-1/2 כוסות קוקוס טחון 200 גרם
- 1 פחית קרם קוקוס מקורר
- 2 כפות מייפל טבעי
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
הוראות הכנה
-
מכניסים למעבד מזון קוקוס, מייפל ורק את החלק המוצק של קרם הקוקוס (ראו הערות).
-
טוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
עם ידיים רטובות מעט יוצרים כ-17 כדורים בגודל שווה. אם רוצים אפשר לקבב כל כדור לאליפסה.
-
את הכדורים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לפריזר ל-20 דקות.
-
בנתיים מכינים את השוקולד: מכניסים את השוקולד לכלי חסין חום וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס לגמרי. אם רוצים בשלב זה אפשר להוסיף כף שמן כדי שהשוקולד ישאר מבריק גם אחרי ההקפאה.
-
טובלים כל חטיף בשוקולד במומס ומוציאים עם מזלג, מקפידים לנער את עודפי השוקולד, ומניחים בחזרה בתבנית.
-
מחזירים את התבנית לפריזר לחצי שעה.
-
מאחסנים את החטיפים בכלי אטום במקרר לעד שבועיים.