לפני כמה שנים הכנתי חטיפי שוקולד מושלמים לכתבה במגזין לאישה ומאז התמכרתי. זו היתה כתבה מרשימה של שתי כפולות, אמא שלי היתה בשמיים, והחטיף הוגש כקינוח חגיגי לט"ו באב. היום החלטתי להכין את אותם חטיפים עם טוייסט לט"ו בשבט.
אני לא בטוחה שלקרוא לזה מתכון זו לא הגזמה פרועה, אחרי הכל כל מה שעושים זה ממיסים שוקולד מריר איכותי ומוסיפים לו תוספות טעימות וקראנצ'יות. ובכל זאת החלטתי לעלות את חטיפי השוקולד כמתכון לט"ו בשבט ואני בטוחה שאתם הולכים להודות לי על זה!
עכשיו מה לבלוג בריא וחטיפי שוקולד?
ועוד בלוג של דיאטנית…. אז האמת היא שלפני כמעט שנה החלטתי שיעלו לבלוג רק מתכונים בריאים ועמדתי בזה מצויין. רק שבעיני חלק מאכילה בריאה זה להנות ממגוון רחב וטעים של מזונות וגם לשוקולד יש מקום בתוכנית אכילה מאוזנת. אולי לא כל יום ובטח שלא כל ארוחה אבל לפעמים כשמתחשק משהו מתוק אני מאמינה שצריך לענות על הצורך וגם שאין סיבה להימנע.
יש לי תאוריה שלמה על למה להמנע מאוכל עושה בדיוק את ההפך מלעזור לנו לשמור על אורח חיים בריא. אני לא מתכוונת לעשות לכם שעור בתזונה, אבל בחיי שלשלב במידה גם מתוקים ולפעמים אפילו ג'אנק פוד יכול להיות חלק מאורח חיים בריא. ההחלטה על כמה, מתי, איך ואיפה היא שלכם ותלויה בתוכנית התזונתית שלכם, אבל להנות מאוכל טוב יעזור להקפיד על אורח חיים מאוזן לאורך זמן.
עכשיו אם אתם עוקבים אחרי ומגלגלים עיניים כי אתם יודעים שלליאו אין סיכוי שאני אתן שוקולד. אני רוצה לחדד משהו, אני לא חושבת ששוקלד זה רע! אני בעצמי אוכלת שוקולד ומאוד נהנת מזה, אבל לדעתי ולפי המון מחקרים שקראתי (בכל זאת דיאטנית ילדים) ילדים מתרגלים לטעמים מגיל צעיר. ואני לא מוצאת שום סיבה להרגיל אותו לטעם של שוקולד וממתקים, אז כל עוד אני שולטת במה נכנס הביתה ומה הוא אוכל (בכל זאת צוציק בן 3) שוקולד לגמרי לא נכנס לתפריט שלו. שנה הבאה כשיתחיל גן עירייה כנראה שכל זה ישתנה, לצערי.
אחרי ההקדמה הארוכה הנה כמה דברים שכן שווה לדעת על שוקולד:
– שוקולד מכיל נוגדי חמצון שעוזרים לגופנו להילחם בתהליכים חמצוניים. מעט שוקולד זה ממש בסדר, כל עוד מצליחים לשמור על הכמות כמובן.
– בכל שוקולד גם באלו עם אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו יש סוכר. אם תהפכו את האריזה ותקראו את רשימת המרכיבים תגלו שסוכר הוא הרכיב השני (בשוקולדים איכותיים) מה שאומר שאחרי מוצקי קקאו יש הכי הרבה סוכר בשוקולד שלנו.
– שוקולד מכיל קפאין, ככל שאחוז מוצקי הקקאו גבוה יותר כך יש בשוקולד יותר קפאין
יאלה משחררת אתכם להכין את חטיפי השוקולד הכי כיפיים וטעימים שיש!!
רוצים עוד מתכונים לט"ו בשבט? לחצו פה!
חטיפי שוקולד עם הפתעות קראנצ'יות
מצרכים
- 300 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים
- 1/2 כוס בננות צ'יפס מיובשות קצוצות
- 3 עוגיות לוטוס קצוצות
- 1 כפית מלח מלדון
- 1 כפית צ'ילי יבש לא חובה
הוראות הכנה
-
ממיסים את השוקולד המריר בקערה חסינת חום מעל לסיר מלא במים מבעבעים.
-
מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
-
יוצקים את השוקולד לתבנית המרופדת ומשטחים לשכבה דקה ואחידה עם מרית סיליקון.
-
מפזרים מעל את האגוזים, הבננות והעוגיות הקצוצים.
-
מפזרים מעל מלח מלדון וצ'ילי.
-
ומעבירים למקרר ללפחות חצי שעה.
-
מוציאים מהמקרר כשהשוקולד מתקשה לגמרי ושוברים לחטיפים בגודל רצוי עם הידיים, אפשר לחתוך גם עם סכין.
-
מאחסנים בקופסא אטומה בפריזר או במקרר.
הערות
- אפשר להחליף את אגוזי הלוז בכל אגוז קלוי ללא תוספת מלח שאוהבים
- אפשר להוסיף לשוקולד גם 1/2 כפית אבקת צ'לי יבש
2 comments
וואו. הופתעתי לגבי הקפאין! זה קפאין שיש בתוך הקקאו?
נהנית לקרוא את הבלוג