[bws_google_captcha]
גרנולה כוסמת ירוקה מושלמת

עם כל הסגרים וההגבלות מי בכלל זוכר ששבוע הבא ט"ו בשבט? זאת אומרת הגננת המהממת של ליאו זכרה והזכירה לי בהודעה ששלחה בקבוצה לפני כמה ימים, מה שגרם לי לרוץ למטבח ולהכין גרנולה כוסמת ירוקה מושלמת.גרנולה כוסמת ירוקה מושלמת

בתכלס הכנתי גרנולה, כי הצנצנת על השיש חוסלה. והחלטתי שלמרות שבדיפולט אני תמיד מכינה את אותו מתכון של גרנולה ביתית בריאה או גרנולה מלוחה, הגיע הזמן להוסיף טוייסט וקראנצ'יות למתכונים המוכרים. אז הלכתי על הגרסה שראיתי במלא בלוגי בריאות מחו"ל, לגרנולה כוסמת ירוקה ללא גלוטן.גרנולה כוסמת ירוקה מושלמת

קשה להאמין שדווקא כוסמת שהכי מתחברת לי לאוכל רוסי שאמא של עדי מכינה, השתלבה נהדר בגרנולה ונתנה פאנצ' של פריכות לארוחת הבוקר שלנו. אני הכנתי גרנולה כוסמת ירוקה ללא גלוטן, אבל שימו לב ששיבולת השועל שאתם קונים חייבת להיות נטולת גלוטן אחרת יש סיכוי שהגרנולה תהייה מזוהמת בגלוטן.

גרנולה כוסמת ירוקה מושלמת

הכי טעים מעל יוגורט עם פירות טריים

אני הכי אוהבת לאכול גרנולה בארוחת בוקר ולפעמים גם מנשנשת אותה באמצע היום. אבל בדקתי ואפילו שהיא טיפה מתוקה, היא תוספת נפלאה וממש כיפית גם לסלטים.גרנולה כוסמת ירוקה מושלמת

עכשיו כמה מילים מהדיאטנית:

–  כן, הכוסמת נחשבת בריאה. אבל כל קשר בין לאכול אותה ללרזות הוא תלוש לגמרי מהמציאות. תאכלו כמות כוסמת ירוקה שמתאימה לתוכנית התזונה היומית שלכם אחלה! אם תאכלו יותר ותחרגו משמעותית מכמות הקלוריות או מנות הפחמימה היומיות, הכוסמת היא לא זו שתעזור לרדת במשקל.
– מה בכל זאת בריא בכוסמת ירוקה? היא עשירה בסיבים תזונתיים ובמינרלים כמו אבץ, אשלגן, סלניום, מגנזיום, סידן וברזל.
– לכוסמת ירוקה בניגוד לחומה (שעברה קלייה) אין את ריח הלוואי שרבים נרתעים.
– בכוסמת ירוקה אין גלוטן מה שהופך אותה לתוספת מושלמת לצליאקים ולמי שנמנע מאכילת גלוטן.

הכנתם גרנולה כוסמת ירוקה? אל תשכחו לשתף את התמונה ולתייג אותי בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק

גרנולה כוסמת ירוקה

מצרכים

  • 1 ו-1/2 כוסות כוסמת ירוקה
  • 1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 3/4 כוס אגוזים שאוהבים אני השתמשתי באגוזי לוז ופקאנים
  • 1/2 כוס שבבי קוקוס לא חובה
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח מאלדון או גס
  • 1/2 כוס רסק תפוחים או 1 בננה מעוכה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס דבש או מייפל או סילאן לגרסה טבעונית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, חשוב שכל היבשים יעטפו ברטובים.

  3. משטחים את התערובת בתבנית האפייה.

  4. אופים 20-30 דקות, מומלץ לערבב פעם בכמה דקות כדי שהאפייה תהייה אחידה.. הגרנולה מוכנה כשהיא זהובה.

  5. מצננים היטב ומעבירים לצנצנת אטומה.

  6. שומרים על השיש.

גרנולה כוסמת ירוקה מושלמת

2 comments
0

בטח יעניין אתכם גם

2 comments

חדוי 14 במאי 2021 - 16:15

מושלם ברמות היסטריות!!! במיוחד על יוגורט…

Reply
יערה 19 ביולי 2021 - 11:54

היי, לא חייב להנביט את הכוסמת לפני כן? אפשר להשתמש ישר מהשקית?

Reply

השאר תגובה