איך אני אוהבת חמאות אגוזים!! לא פלא שבבלוג כבר יש מתכונים לחמאת שקדים, חמאת בוטנים ואפילו נוטלה טבעונית ביתית. מזמן כבר היה לי ברור שחייב לעלות גם מתכון לחמאת קשיו, שזה שיא השטיק מבחינת מתכון. אולי אפילו מפדח קצת לקרוא לזה מתכון, כי זה בסה"כ קשיו קלוי טחון לחמאה, ועדיין הרגשתי שאני חייבת לעלות את המתכון לבלוג.
אז הנה הוא עולה פה היום, מתכון לחמאת קשיו!! טבעוני וסופר בריא. באגוזי הקשיו יש כמות מכובדת של חלבון והמון אשלגן שעושה טוב ללב ולמערכת כלי הדם.
אני מתה על אגוזי קשיו בצורתם הטבעית, אבל אין כמו חמאת קשיו על פירכית אורז או טוסט בבוקר. אפשר להוסיף את חמאת הקשיו גם לסמודי בול או לשייק לילדים אם רוצים להעשיר להם את התזונה ולהוסיף שומנים בריאים. בקיצור יש לכם המון סיבות לגשת למטבח ולהכין לעצמכם צנצנת או שתיים של הממרח המושלם הזה.
הנה סרטון זריז עם כל שלבי ההכנה של חמאת קשיו בבית:
איך מכינים חמאת קשיו?
אגוזי קשיו מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות (בדיוק כמו שקדים ובוטנים). קליית האגוזים משחררת את השמנים שבאגוז ומאפשרת לטחון אותו בלי תוספת של שמנים אחרים. כמובן שאפשר להוסיף 1-2 כפות של שמן זית או שנולה אם אתם אוהבים את חמאת הקשיו שלכם יותר דלילה.
ולכן הדרך הכי פשוטה ויעילה להכין בבית חמאת קשיו היא:
- לקלות את אגוזי הקשיו – מה שמאפשר לשחרר את השמנים הטבעיים בקשיו. כמובן שאתם יכולים לקנות אגוזים קלויים, אבל בעיני באמת חבל על הכסף.
- לטחון את האגוזים הקלויים – אתם חייבים להשתמש בבלנדר עוצמתי או מעבד מזון חזק.
ואם אתם מכינים חמאת קשיו בבית אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
חמאת קשיו ביתית
מצרכים
- 2 כוסות קשיו שבורים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
מפזרים את הקשיו בשכבה אחידה על תבנית אפייה.
-
קולים את הקשיו עד להזהבה, כחמש דקות.
-
מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למעבד מזון או בלנדר חזק.
-
טוחנים את הקשיו עד לקבלת מרקם רצוי.
הערות
- אם אתם אוהבים את חמאת הקשיו שלכם יותר נוזלית, ניתן להוסיף 1-2 כפות שמן זית או קנולה
- לקבלת חמאת קשיו מעט מלוחה, מוסיפים חצי כפית מלח לפני שמתחילי לטחון
- אפשר להוסיף בסוף הטחינה, 2 כפות של פולי קפה ולת עוד טחינה של 1/2 דקה לקבל חמאת קשיו עם פולי קפה גרוסים