האמת היא שנתקלתי בלחם פלא ממש ממש מזמן. שכנה שלי חזרה ממינכן והביאה לי שקית ללחם אינסטנט שהיא נשבעה שהוא הלחם הכי טעים בעולם! ולא רק שהוא טעים, באותה תקופה השכנה (שאני מתגעגעת אליה נורא) היתה על איזה דיאטה הזויה של ללא גלוטן וללא סוכרים או איזה שטות כל שהוא והלחם הטעים לה בול להנחיות התזונתיות של התוכנית.
כמו שאתם כבר מכירים אותי, אני לא נופלת בשטויות של כל דיאטות הפלא ובגלל זה השארתי את שקית התערובת על המדף ללפחות חודשיים. רק שיום אחד השכנה באה לקפה והתעקשה שנכין אותו ביחד. כשאני אומרת נכין אני מתכוונת נחמם תנור, נוסיף מים לתערובת ונאפה. כן זה עד כדי כך פשוט. נשארתי סקפטית בדיוק לעוד 40 דקות, הזמן שלוקח לתנור להתחיל ולעלות ניחוחות היסטריים בבית.
מפה לשם התאהבתי! לחם ללא גלוטן, בלי ביצים ושכל מה שצריך לעשות זה לערבב ולאפות, מי לא ירצה להכין לעצמו כיכר טריה כל כמה ימים? אבל מה, השקית הגיעה ממינכן, אז להכין בבית נהייה משימה לא פשוטה. התחלתי לאלתר במטבח, והאמת היא שלקח לי בערך חצי שנה לעלות על מתכון שהוא די קרוב למקור, רק יותר מתאים לנו מבחינת טעמים.
אז קבלו אותו לחם פלא ללא קמח, ללא ביצים, ללא גלוטן ואפילו ללא לישה. המתכון הזה הולך לכבוש אתכם בפשטות שלו ובעיקר בטעם ובמרקם. כיף להגיש את הלחם לבראנצ'ים מפנקים והוא גם מושלם לסנדוויצ'ים שלא מתפרקים |(שזה הכי חשוב).
רגע לפני שאתם רצים להכין, חשוב לי לציין שכמו רוב המתכונים ללא גלוטן הלחם מורכב בעיקר משומן. כך שלמרות שבעיני תמיד עדיף להכין בבית, תקחו בחשבון שהלחם ממש לא דיאטתי. כמו שאני תמיד אומרץ, כל עוד אוכלים במידה, ממש אין בעיה אבל זה לא קרוב ללחם קל ואני לא אוהבת להטעות, אז זה משהו שצריך לקחת בחשבון.
עכשיו, אחרי שמניתי את החסרון (אם אפשר לקרוא לו ככה) היחיד של הלחם. הנה כמה יתרונות בריאותיים!!
את הלחם מכינים עם קוואקר שעשיר בסיבים תזונתיים שעושים לנו ממש טוב למערכת העיכול. בנוסף בקוואקר יש ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E ומינאלים חיוניים. השילוב בין הקוואקר, הגרעינים והזרעים שבלחם מביא לתחושת שובע ממושכת שזה פלוס גדול בעיני, כי הוא מאוד עוזר לנו להימנע מנישנושים מיותרים לאורך היום.
יאלה מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
לחם פלא ללא קמח וללא גלוטן
מצרכים
- 2 ו-1/2 כוסות קוואקר
- 1 כוס גרעיני חמניה קלופים
- 1/2 כוס זרעי דלעת קלופים
- 3/4 כוס שקדים פרוסים
- 3/4 כוס זרעי פשתן
- 1/3 כוס קליפות פסיליות
- 3 כפות זרעי צ'יה
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כוס שמן קנולא או זית
- 2 ו-1/2 כוסות מים
הוראות הכנה
-
מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
משמנים תבנית אינגליש קייק, יוצקים פנימה את התערובת, מכסים במגבת ונותנים לתערובת לנוח למשך לילה.
-
מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הלחם במשך שעה בדיוק.
-
מוצאים מהתנור ומאפרים לכיכר להצטנן כשעתיים לפני שפורסים לפרוסות בעובי רצוי.
** פרסום בשיתוף קוואקר
16 comments
אפשרי ללא קליפת פסיליות? או מה התחליף שלה?
חייבים את הקליפות פסיליום
היי נטע. הלחם יצא קצת מתפרק. הדבר היחיד שלא שמתי זה קליפות פסוליות. מה יכולה להיות הסיבה?
שלא שמת קליפו פסיליום…… זה מה שמחזיק ומייצב את הלחם
היי נטע, תודה רבה על המתכון. יצא מצוין. שאלה: האם לשמור אחרי הפריסה במקרר או במקפיא?
אני מעדיפה בפריזר כדי שישמר יותר זמן
יצא נהדר! תודה רבה על המתכון
היי נטע את התערובת משאירים ללילה מכוסה במקרר או בחוץ? ועוד שאלה את הזרעי פשתן לא כדאי לטחון לפני כדי לקבל את כל הטוב שלהם?
מכוסה מחוץ למקרר. אין צורך לטחון את זרעי הפשתן
תודה רבה נטע!
יצא מעולה
יאיייי, איזה כיף שאהבת!
אפשר כן זרעי פשתן טחון ? כי זה מה שיש ליאו שזה יהרוס את הלחם?
אפשר זה לא יהרוס את הלחם
אם אסור לי סוכר- גם סילאן לא. יש תחליף שאני יכולה במקום? יכולה פשוט להוריד?
בלי פסליום ממש אי אפשר? וכן האם הקואקר הוא שלם או נמס?
האם אפשר בלי גרעיני חמניות וגרעיני דלעת?