[bws_google_captcha]

לחמניות לפסח מקמח מצה

מאת נטע ליבנה
לחמניות לפסח

מבחינתי לחמניות לפסח הן הסיבה היחדיה לחגוג את חול המועד! האמת היא שמדובר בפחזניות מלוחות שמכינים מקמח מצה, הן קריספיות בטירוף ואפשר למלא אותן בשלל ממרחים, גבינות וכבד קצוץ בהתאם לארוחה.

לחמנית לפסח מקמח מצה

חמות מהתנור

כשהייתי ילדה לחמניות לפסח היו ההיליט של הבוקר, זה ומצברייט. היינו קמים בבוקר לריח של מגשי לחמניות טריות שאמא שלי היתה מכניסה כל בוקר לתנור. זו היתה חגיגה של ארוחת בוקר שנמשכה שבוע. הלחמניות היו מתחלקות לשתי נגלות, אחת לבוקר והשנייה היתה נארזת איתנו להמשך יום טיול או רביצה בפארק.לחמניות לפסח

פעם חשבתי שלחמניות של פסח זה הדבר הכי קשה שיש להכין, אבל אז גיליתי שמדובר בבצק רבוך הכי פשוט שמכינים עם קמח מצה במקום קמח רגיל. ההכנה סופר מהירה וגם מי שלא מבלה שעות במטבח בדרך כלל יצליח להוציא לחמניות משגעות כבר בניסיון הראשון.לחמנית לפסח מקמח מצה

רוצו להכין אותן ואל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה

לחמניות לפסח מקמח מצה

מספר מנות 15 לחמניות

מצרכים

  • 2 כוסות מים 480 מ"ל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות קמח מצה
  • 5 ביצים

הוראות הכנה

  1. שופכים לסיר מים ושמן זית, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.

  2. מורידים את הנוזל מהאש ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים עד שהתערובת מתנתקת מדפנות הסיר.

  3. מוסיפים ביצה ומערבבים עד להתמעה, חוזרים עם כל הביצים.

  4. עם ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל פינגפונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווח זה מזה.

  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 40-45 דקות.

  6. מצננים מעט לפני שמגישים.

  7. אפשר להעביר את הלחמניות בטמפרטורת החדר לשקית זיפלוק, להקפיא ולחמם בתנור כשמתחשק לחמניה טרייה וטעימה.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה