לחמניות כוסמין לבית הספר! אוויריות, נימוכות ומושלמות לכריך לגן ולבית הספר. ומה שהכי חשוב מכינים אותן בקלות ויודעים בדיוק מה הילדים שלנו אוכלים. בלי חומרים משמרים ותוספות מיותרות שיש בלחמניות קנויות.
עוד שניה ספטמבר פה וליאו מתחיל גן עירייה. אני חושבת שהדבר שהכי מפחיד אותי בגן עירייה זה האוכל, עד עכשיו במעון היתה מבשלת שדאגה לכל האורחות, וואוווו איך שהיא בישלה טוב וטעים. עכשיו אנחנו עוברים לארוחות בוקר שאני צריכה להכין ולשלוח ולארוחות צהריים של קייטרינג בצהרון.
אני יודעת שזה לא כזה נורא, אבל עדיין מבחינתי זה הולך להיו אתגר. אז כדי לפשט את העניין ולדאוג שלפחות בארוחת בוקר ליאו יאכל בריא ומזין, החלטתי שאנימתחילה לאפות בבית לחמניות כוסמין. כאלה שאני יכולה להכין מראש, להקפיא ולהפשיר כל יום שמתחשק לליאו כריך בלחמניה או סתם אם בא לנו לאכול המבורגר בלחמניה בריאה יותר.
איזה כיף לי שלהכין את הלחמניות לוקח תכלס פחות מחצי שעה עבודה. כלומר מוסיפים מצרכים לקערת מיקסר, לשים, מתפיחים, מכדררים לחמניות מתפיחים שוב ולתנור. זהו!! ככה פשוט וקל. ויש בונוס אפשר להכין מראש ולהקפיא כדי לחסוך זמן.
אגב אם בא לכם לאפות את הלחמניות בבוקר אתם יכולים לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר בלילה. פשוט עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. בבוקר מחלקים את הבצק ללחמניות, מתפיחים שוב ועוטפים.
ויש גם סרטון הכנה של לחמניות כוסמין ממש פה:
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
לחמניות כוסמין לבית הספר
מצרכים
- 500 גרם קמח 100% כוסמין אפשר גם חצי קמח כוסמין בהיר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה M
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כף מלח
- 1 ו-1/4 כוס מים
הוראות הכנה
-
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר.
-
מתחילים לערבל ומוסיפים ביצה, ממשיכים לערבל ומוסיפים את השמן.
-
מתחילים להוסיף את המים לאט לאט, אני תמיד מתחילה עם חצי מכמות המים ומוסיפה לאט לאט כמה שצריך, עד שמתקבל בצק מעט דביק וגמיש.
-
מוסיפים את המלח.
-
ממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות עד שהבצק נפרד מהקערה.
-
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים מעט את החלק העליון כדי שלא ייתיבש. מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת מטבח.
-
מניחים לבצק לתפוח כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.
-
מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות זהות בגודלן.
-
מכדררים כל חלק מהבצק לעיגול חלק ויפה ומניחים בתבנית אפייה במרווחים קטנים.
-
מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שניה עוד חצי שעה.
-
מחממים תנור ל-200 מעלות, וטורפים ביצה.
-
מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום.
-
אופים 15-20 דקום או עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות.
הערות
לגרסה מטבעונית מחליפים את הביצה במתכון ב-2 כפות טחינה גולמית.
ומברישים את הלחמניות התפוחות במים.
9 comments
מתכון מהמם!! בדוק מכינה. ומה עם עניין הערכים תזונתיים? כמה קלוריות ללחמניה?
אין, את תמיד כזאת רלוונטית !
שאלה לגבי המיקסר כי אני חדשה לגמרי בעבודה איתו – על איזה מהירות עובדים? זה משתנה בין השלבים?
שמתי לב שברוב המתכונים זה לא מצוין
מתכון מעולה. יצא לי מעולה וכולם טורפים את הלחמניות.
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בפחות שמן או להמיר אותו למשל ברסק תפוחים או בכל דבר אחר?
תודה,
יוני
בס"ד
מועדים לשמחה
אחרי חיפוש ארוך למצוא מתכון שיתאם בכל החלטתי להכין לא חצי קילו אלא קילו מה אומר
יצא מעלף רך טעים ומיוחד
תבורכי להמשך בכל
דבורה
וואו יצא פגז, תודה רבה??
אי אפשר לטעות עם כזאת כמות שמרים וסוכר/ עם הכמות הזאת אפשר להתפיח גם 10 ק"ג קמח. ולמה למען השם לתת לילדים כזאת כמות סוכר? סוכרת הופכת למגיפה בישראל, ריבונו של עולם, קצת מודעות!
מתכון מעולה, יצא ממש טעים!
מראש כבר הכפלתי את הכמויות והיה שווה…..
רק שאלה- כשאת כותבת כוס לאיזה גודל את מתכוונת?
תודה! איזה כיף
אני תמיד מתכוונת לכוס מדידה= 240 מ"ל
היי במתכון כתוב לחמם תנור ל200 מעלות ובסרטון את אומרת ל180 מעלות
מה הנכון?
עשיתי כבר כמה פעמים וטיפה הושחמו מדי, אבל יצא פגז
תודה רבה