מי לא אוהב מעדני חלב? אני לא מכירה הרבה ילדים שלא אוהבים לפתוח מעדן וללקק מהכפית, למבוגרים זה טעם של ילדות ופתרון מהיר להציע לקטנטנים כנשנוש בבוקר, אחרי הגן או בארוחת ערב. ידעתם שאפשר להכין מעדני חלב ביתיים בפחות מחמש דקות עבודה?
מעדני חלב זה נוח, זה זמין ובואו נודה באמת זה ממש ממש טעים! אבל ולצערי יש אבל גדול, אם תהפכו כל מעדן תגלו שהוא מכיל תוספת סוכר, זה יכול לנוע בין 2-3 כפיות לפעמים אפילו יותר. כשמשרד הבריאות ממליץ להגביל את צריכת הסוכר המוסף לעד 5 כפיות ביום, לסיים יותר מחצי מהכמות על מעדן תמיד מרגיש לי קצת בזבזני.
וברור שמעדן חלב זה פתרון מהיר וקל, אבל באיזה מחיר? למה להתעקש על הגרסה הקנויה שמכילה גם חומרי טעם וריח וצבעי מאכל, כשאפשר להכין מעדן שלא נופל בטעם ובמרקם והוא גם הרבה יותר בריא. מעדני חלב ביתיים, זה אחד הטריקים הכי שווים שאני הולכת להציע לכם. לוקח כלום זמן ועבודה להכין אותם ובאמת שאין מה להשוות למעדנים הקנויים, בטעם ובאיכות וההרכב.
אז קבלו ארבעה מתכונים סופר פשוטים וטעימים, למעדני חלב ביתיים שכולם אוהבים. לפעוטות, לילדים ואפילו לטינייג'רז ומבוגרים שרוצים משהו מהיר וכיפי לארוחת בוקר, אחרי אימון או כנשנוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
מעדן גבינה מוקצפת בטעם תות בננה
מצרכים
- 3 כפות גבינה לבנה 9%
- 2 תותים קפואים
- 1/2 בננה קפואה
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לכוס של נינג'ה שייקר או כל מעבד מזון אחר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
-
מעבירים את הקרם שנוצר לכלי מתאים, סוגרים עם מכסה ומכניסים למקרר ללפחות 4 שעות כדי שיתייצב.
מעדן גבינה מוקצפת בטעם בננה
מצרכים
- 3 כפות גבינה לבנה 9%
- 1 בננה קפואה
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה
-
מכניסים את כל המרכיבים לכוס של נינג'ה שייקר או בלנדר חזק וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
-
מעבירים את הקרם לצנצנת, סוגרים ומעבירים למקרר ללפחות 4 שעות כדי שהמעדן יתייצב.
פרוזן יוגורט פירות יער
מצרכים
- 200 מ"ל יוגורט 3% אפשר לשחק עם אחוזי השומן
- 1/2 כוס מיקס פירות יער קפואים או כל פרי אחר שאוהבים
- 1 כפית מייפל טבעי
הוראות הכנה
-
מעבירים את היוגורט לתבנית קרחונים ומכניסים לפריזר ללפחות שעתיים.
-
מכניסים את קרחוני היוגורט, פירות היער והמייפל לכוס הנינג'ה שייקר או לבלנדר עוצמתי.
-
טוחנים עד לקבלת מרקם רצוי ומגישים.
הערות
- אפשר לשחק עם טעמי הפרי לפי העדפה אישית.
- אפשר להוסיף פקאנים מסוקרים או אגוזים שאוהבים לפני שמתחילים לטחון
סמודי שוקו בננה
מצרכים
- 1 כוס בננות קפואות
- 1 תמר מהג'ול מגולען
- 1 כף קקאו איכותי
טופינגס שאוהבים
הוראות הכנה
-
מעבירים את הבננות, תמר וקקאו לכוס שייקר נינג'ה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
-
מעבירים לקערית הגשה ומפזרים מעל טופינגס שאוהבים.
**פוסט בשיתוף נינג'ה מבית שריג היבואן הרשמי
2 comments
מה בריאות באינסטיג פודינג וניל?
יש תחליף ?
ואו מתכונים מ ולים תודה !