[bws_google_captcha]
סלט סתיו נהדר

אם אתם אוהבים דלורית, סלט סתיו הוא בול מה שאתם צריכים להכין עכשיו! עונת הדלויים היא העונה האוהבה עלי בשנה. בישראל קצת פחות מרגישים אותה כי אין לנו הלויין, אבל הדלויים עכשיו בשיאם וזה כיף לא נורמאלי. אפשר להכין מהם חמאה מפנקת, לצלות כאנטיפסי, להכין מרקים מפנקים ולהוסיף המון צבע ומרקמים לסלטים.סלט סתיו נהדר

מה כל כך מיוחד בסלט סתיו? יש בו קראנצ'יות של ירקות טריים ופריכים, הוא שילוב של טעמי סתיו ומרקמים כיפים שמתפצפצים בפה וכיף לאכול אותו חם או קר. אז הוא לגמרי נהדר למי שרוצה להכין אותו מראש, סוג של מיל פרפ (meal prep).סלט סתיו נהדר

לסלט סתיו יש גם יתרונות בריאותיים, הוא עשיר בסיבים תזונתיים שמגיעים מהקינואה והירקות, הוא עשיר בוויטמינים מקבוצה B, ויטמין C ויש בו גם כמות גבוה של קרטנואידים שהם נוגד חמצון עוצמתי שגן על תאי הגוף בניהם עור הפנים.

עכשיו נכון שמדובר בסלט סתיו, אבל אם אם יש לכם תוכנית אכילה מסודרת בה אתם סופרים פחמימות, חשוב להבין שמדובר במנה עשירה בפחמימות, פחמימות טובות ומזינות אבל עדיין פחמימות. אז הוא לא עוד סלט חינמי, אבל לדעתי הוא שווה את זה גמרי.
אתם יכולים לשדרג את הסלט גם עם סלמון צלוי או פרוסות של חזה עוף בגריל כדי לקבל מנה שהיא ארוחה מלאה וסופר משביעה.סלט סתיו נהדר

יש סרטון עם כל שלבי ההכנה של סלט סתיו נהדר, בערוץ שלי ואני משאירה לכם ממש פה:

רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)

הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!

סלט סתיו נהדר

מצרכים

  • 1 דלורית
  • 1 כוס קינואה
  • 2 גבעולי בזל ירוק
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 1 רימון מפורק לגרעינים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. חוצים את הדלורית במרכז ומנקים מהגרעינים והסיבים. חותכים לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ.

  2. מעבירים את קוביות הדלורית לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, מלח וקינמון ומערבבים היטב, כך שכל הקוביות יעטפו בתבלינים.

  3. אופים על 180 מעלות 35-40 דקות או עד שקוביות הדלורית מזהיבות ומתרככות.

  4. בנתיים מכינים את הקינואה לפי ההוראות או לפי המתכון בבלוג ובערוץ.

  5. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.

  6. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערת הגשה קינואה, קוביות דלורית, ירוקים קצוצים וגרעיני רימון.

  7. מתבלים בכף שמן זית ומיץ מלימון שלם.

  8. מערבבים ומגישים.

סלט סתיו נהדר

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה