[bws_google_captcha]
איך מכינים קינואה מושלמת

איך מכינים קינואה מושלמתאני מתה על קינואה! כתוספת לארוחה או בסלט שאני יכולה לארוז ולקחת לפיקניק או יום ארוך מחוץ לבית. הטעם האגוזי של הקינואה מעשיר כל תבשיל וסלט ויש שטוענים שהיא בין הפחמימות היותר בריאות שאפשר להכין בבית.

עם כמה שאני אוהבת קינואה, קשה להתעלם מכל מי שניסה להכין קינואה בבית וקיבל בסוף הבישול דייסה או קינואה מרה ולא אכילה. זו הסיבה שהחלטתי לשתף אתכם היום בשיטה הבטוחה שלי להכנת קינואה מושלמת, ותאמינו לי שברגע שתבינו את הטריק ותכינו קינואה טעימה בבית תתאהבו בה.

אז מה כל כך בריא בקינואה ולמה כדאי לכם להכין קינואה בבית?

–  קינואה עשירה בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים תזונתיים עוזרים ליצור תחושת שובע ממושכת, גורמים למערכת העיכול לעבוד, מונעים ואף מטפלים בעצירות. הוספת סיבים תזונתיים לארוחה עוזר להוריד את מעבר הסוכר והכולסטרול ממערכת העיכול לדם בעקבות הארוחה.

–  קינואה עשירה בוויטמינים ובמינרלים, בעיקר בוויטמינים מקבוצות B, C ו-E, ובמינרלים כמו מגנזיום, ברזל ואבץ.

– קינואה תוספת מושלמת לחולי צליאק ולמי שנמנע מגלוטן, כי היא לא מכילה גלוטן בכלל.

– קינואה מכילה חלבון מלא ואיכותי, והיא תוסת מושלמת עבוד צמחונים וטבעונים שרוצים להעשיר את התפריט היומי בחלבון מלא ואיכותי.

והנה כל הטיפים שיעזרו לכם להכין קינואה אוורירית וטעימה בבית:

– הדבר הראשון והכי חשוב שצריך לעשות כשמכינים קינואה זה להכניס אותה למסננת ולשטוף היטב. שטיפת הקינואה מוציאה את כל הסופינינם שעוטפים אותה וגורמים לטעם מר בבישול.

– יחסים זה הכל בבישול. כדי לבשל קינואה מושלמת צרילשמור על יחס של 1:2, 2 כוסות מים על כל כוס קינואה

– למרות שנראה שהקינואה מוכנה ברגע שמורידים מהאש, חשוב לתת לה לנוח ולספוג את האדים שבסיר הבישול עוד 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.

– רוצים שהקינואה תצא אוורירית, ערבבו אותה עם מזלג מייד כשאתם פותחים את הסיר. זה ימנע מהגרגרים להידבק וליצור גושים גדולים.

ומה עושים עם הקינואה? הנה כמה מתכונים מושלמים עם קינואה

5 from 1 vote
הדפס

קינואה מושלמת

מצרכים

  • 1 כוס קינואה שטופה היטב
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. מכניסים לסיר את כל המרכיבים.

  2. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכסים במכסה ומנמיכים לאש נמוכה.

  3. מבשלים 12 דקות ומורידים מהאש.

  4. נותנים לקינואה לנוח בסיר עוד 5 דקות.

  5. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג.

הערות

הקינואה נשמרת בכלי אטום במקרר במשך 4-5 ימים.

הכנתם קינואה מהמתכון בבלוג?
תייגו #המטבחשלנטע באינסטוש או שלחו לי תמונה, כדי שאוכל לשתף בסטוריז שלי!!

 

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

ori 21 בינואר 2022 - 20:07

5 stars
אחרי שזה נשמר בקירור איך מחממים את זה שוב?

Reply

השאר תגובה