איך לא העליתי את המתכון לסורבה מנגו נענע וליים לבלוג עד עכשיו? הרי זה אחד המתכונים הכי קלים שיש, חותכים מנגו, מקפיאים, טוחנים וזהו!
לפני כמה שנים ההורים שלי החליטו לעזוב את רעננה ולעבור למושב. אבא שלי חלם כל חייו לגור בבית שמסביב יש חצר עם עצי פרי, וברגע שאני ואחותי התפננו לו מהבית הוא קנה שטח במושב, בנה בית והכי חשוב שתל בחצר המון עצי פרי.
האמת היא שעד שליאו נולד לא ממש הבנתי למה ואיך ההורים שלי החליטו לעזוב את העיר לטובת המושב. רק שמאז שליאו התחיל ללכת בחצר, להשקות עצים, לקטוף תפוזים סינים קטנים ולנשנש עגבניות שרי מהשיח, המושב הפך להיות הרבה יותר אטרקטיבי.
לפני שבועיים התחילו להבשיל מנגואים בגינה וליאו אימץ תחביב חדש. כל פעם שהוא מגיע למושב, והוא מגיעה לשם כמעט כל יום, כי חופש גדול וקייטנת סבתא נפתחה, הוא הולך לבדוק אם יש מנגו מוכן ואם יש הוא קוטף אותו. מפה לשם קערת הפירות במטבח שלי הולכת ותופחת מפירות כתומים, אז היום הגיע הזמן לנצל את כל השפע ולהכין סורבה מנגו מושלם.
אם אתם אוהבים את גלידת הבננה משני מרכיבים, אתם הולכים לעוף על הסורבה מנגו.
סורבה מנגו נענע וליים
מצרכים
- 3 כוסות קוביות מנגו 3-4 מנגואים
- מיץ מליים אחד
- 2 כפיות סוכר
- 3 כפיות מים רותחים
- 2 כפיות מייפל
- 2 גבעולי נענע מפורקים לעלים
הוראות הכנה
-
מקפיאים את המנגו בשקית זיפ לוק ללפחות 3 שעות.
-
מכינים מי סוכר: ממיסים את הסוכר במים רותחים.
-
מכניסים את המנגו הקפוא, מיץ הליים, מי הסוכר ועלי הנענע לבלנדר או מעבד מזון.
-
לטחון את המרכיבים 5-6 דקות או עד לקבלת מרקם סורבה. יכול להיות שאם אתם טוחנים את המרכיבים בבלנדר תצטרכו לעצור מדי פעם ולגרוף את הסורבה מהדפנות.
-
מגישים מיד או מאחסנים בכלי אטום בפריזר עד חודש.
1 comment
מצויין
ממש פשוט
הכנסנו יותר נענע ובלי מייפל (אין לי בבית) והילדים ביקשו מנה אחרי מנה