Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
סלט אטריות אורז תאילנדי

מה יותר כיף מסלט אטריות אורז תאילנדי לצהריים בחום של הקיץ הישראלי? אני לא יודעת מה איתכם, אבל לי ממש לא בא להיכנס למטבח בימים האחרונים. החום מוציא ממני כל חשק להדליק את התנור או הכיריים ורק המחשבה על אוכל חם עושה לי להזיע. אז במקום אוכל חם אני מכינה סלטים, זה קליל לי, זה נעים לי בבטן וזה לא עושה לי להירדם אחרי שסיימתי את האורחה.סלט אטריות אורז תאילנדי

סלט קר זה אחד הדברים הכי כיפים שאפשר לאכול לצהריים בקיץ. ירקות פריכים שמתפצפצים בפה עם תוספות כיפיות ורטבים טעימים. מה עוד צריך בצהריים הלוהטים?

סלט אטריות אורז תאילנדי

מוסיפים בוטנים קלויים

אני מכינה סלט אטריות אורז תאילנדי לפחות פעם בשבוע בתקופה האחרונה. ואחרי מבול השאלות על כל תמונה שעולה בסטורי, החלטתי שהגיע הזמן לכתוב פה מתכון מסודר. כזה שייעטוף טוב את המתכון ויענה לכל השאלות שלכם, כולל מה הרוטב המושלם לסלט אטריות אורז קר.

זה מתכון שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 4 ימים. אפשר לארוז אותו לצהריים במשרד או לפיקניק בים. אם אתם הולכים על הכנה מראש חשוב לזכור לא להוסיף את הרוטב עד ממש לפני ההגשה, אחרת הירקות יאבדו מהפריכות שלהם ותקבלו סלט עייף.סלט אטריות אורז קר

מצרפת סרטון הכנה של סלט אטריות אורז תאילנדי

הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!
5 from 1 vote
הדפס

סלט אטריות אורז תאילנדי

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

סלט

  • 50 גרם אטריות אורז
  • 3 מלפפונים
  • 1 ו-1/2 כוסות פלפל כתום ואדום פרוסים דק
  • 1/4 כרוב סגול פרוס דק
  • 1 גזר מקולף ומגורד על פומפיה
  • 1 כוס פולי אדממה קלופים
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 גבעולי מפורקים לעלים וקצוצים
  • 1/4 כוס בוטנים קלויים
  • 1/4 פלפל אדול חריף קצוץ דק אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף

רוטב

  • 2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 שיני שום כתושות או מגורדות
  • 1 כף חמאת בוטנים טבעית
  • 1 כף מירין
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כף שמן שומשום
  • מיץ מליים אחד סחוט

הוראות הכנה

  1. מכינים את אטריות האורז: מניחים בקערה גדולה את האטריות היבשות ויוצקים מעל מים רותחים. נותנים לאטריות לנוח במים כעשר דקות, מסננים ומעבירים לקערה לצינון.

  2. מכינים את המלפפונים: חותכים את המלפפונים לאורך כך שמקבלים פרוסות של קליפת המלפפון. בלב המלפפון לא משתמשים.פורסים את קליפות המלפפון לחתיכות דקות.

  3. מסדרים את כל הירקות ואטריות האורז בקערה גדולה. מפזרים מעל את עשבי התיבול והבוטנים הקלויים.

  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערית קטנה.

  5. יוצקים את הרוטב מעל לירקות. מערבבים היטב ומגישים.

הערות

את הסלט אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
הוא מושלם לקח כארוחת צהריים למשרד או לארוז לפיקניק.

סלט אטריות אורז תאילנדי

4 comments
2

בטח יעניין אתכם גם

4 comments

מני 19 בספטמבר 2021 - 19:28

מתכון מושלם

Reply
דיצה 27 במאי 2022 - 15:59

5 stars
נהדר! טעים בריא ופשוט!

Reply
יהודית 26 במאי 2023 - 12:17

לימון רגיל גם הולך במקום ליים?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:19

רץ!

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.