[bws_google_captcha]
פלאפל אפוי בתנור

איזה כיף זה פלאפל!!! זה הכי ישראלי שיש, מכינים את זה ממרכיבים סופר בריאים ואם מוותרים על הטיגון זה מנת בריאות שכולנו נשמח לאכול ולהגיש. פלפאפל אפוי בתנור זה שדרוג של כל מה שאתם מכירים בפלאפל, אותו טעם רק בלי הצרבת והכבדות של אחרי. אה… וברור שעם הרבה פחות קלוריות, כי לא מטגנים.פלאפל אפוי בתנורפלאפל אפוי בתנור

אני יודעת שאנחנו רגילים להגיש את הפלאפל בפיתה, אבל בעיני מגש ירקות עם פלאפלים אפויים וקערית של טחינה או צזיקי יכול להיות אחלה ארוחה לקטנטנים ולגדולים. עם כמות מכובדת של חלבון מהצומח, המון סיבים תזונתיים ויטמינים ומינראלים.פלאפל אפוי בתנורפלאפל אפוי בתנור

עכשיו, למרות שאני ממש ממש אוהבת קיצורי דרך, חשוב שתדעו שאי אפשר להכין פלאפל מחומוס מקופסת שימורים. זה לא נותן את אותה תוצאה באפיה ולא בטעם. אז כן להשרות לוקח לילה אבל שווה ממש את ההמתנה. אני לפעמים משרה כמות כפולה של חומוסים ושומרת את החומוסים המושרים ומסוננים בשקית זיפ לוק במקפיא, כך שיש לי תמיד חומוסים מוכנים אחרי השרייה לפלאפל.

מצרפת סרטון הכנה של פלאפל אפוי בתנור פה למטה:

הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
למתכונים טבעוניים נוספים לחצו פה!

פלאפל אפוי בתנור

מצרכים

  • 1 ו-1/2 כוסות חומוס עדיף את החומוסים הקטנים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פיטרוזליה
  • 1 בצל סגול חתוך לרבעים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית צ'ילי יבש גרוס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות טחינה גולמית ** רק אם התערובת יוצאת לכם יותר מדי פירורית ולא נדבקת

הוראות הכנה

  1. משרים את גרגרי החומוס במים במשך לילה. אם חם בבית השרו את החומוסים במקרר, כדי שלא יחמיצו.

  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפסים תבנית בנייר אפייה.

  3. מסננים את החומוסים מהמים.

  4. מכניסים את כל המרכיבים לקערה של מעבד מזון. טוחנים בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי אחיד.

  5. בעזרת כף קפיצית לוקחים מהתערובת ומכדררים לכדורים עם ידיים רטובות. מניחים את הכדורים בתבנית ומרססים בספריי שמן.

  6. אופים 20-25 דקות או עד שהכדורים מזהיבים.

  7. מגישים עם המון ירקות חתוכים גס, טחינה או צזיקי.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה