2018 היתה השנה של החיים שלי! בעיקר כי 22 ימים מהרגע שהיא התחילה ליאו נולד. אני לא הולכת להשתפך על איך החיים שלי השתנו מאותו היום, אבל אני כן יכולה לספר שבשנה האחרונה המטבח שלי השתנה לגמרי. פעם הייתי שוברת את הראש בניסיון להכין מנות מתוחכמות, כאלה שיגרמו לכל מי שטועם להגיד כמה הן טעימות ולפעמים אפילו יפות. היום כל תשומת הלב שלי במטבח מופנת למשימה אחת סופר חשובה, איך לגרום לליאו לטעום ולאכול את כל מה שאני מכינה.
זה התחיל בירקות מבושלים, עבר במרקים מרוסקים והמשיך לחתיכות פרי שלמות, גבינה, ביצים ולפעמים (בימים ממש טובים) אפילו קציצות. האמת היא שמאז שהקטנצ'יק התחיל גן, אני קצת פחות מתאמצת בגיזרת הארוחות ויותר משקיעה בנשנושים וארוחות ערב.
את עוגיות הקוואקר לתינוקות הכנתי כניסוי שהיה כל כך מוצלח שעכשיו הוא חלק מהתפריט היומי של ליאו והאמת גם שלנו ושל כל החברים מהמשחקיה. כי העוגיות האלה הן אוכל אצבעות מושלם לתינוקות ולילדים בכלל.
ומה שהכי חשוב אתם יכולים להכין את העוגיות במלא ווריאציות עם פירות שונים לפי העונה ומרקמים משתנים. כל מה שצריך זה קערה אחת וכף ואת היתר התנור עושה.
עוגיות קוואקר לתינוקות, אוכל אצבעות מושלם
מצרכים
- 1 ו-1/2 כוסות קוואקר דק
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 1 בננה בשלה
- 1 תפוח גדול
- 1 כפית קינמון לא חובה
- 1 ביצה
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר פרגמנט.
-
בקערה גדולה מערבבים את הקוואקר והמים, עד לקבלת מרקם דייסתי.
-
מקלפים את הבננה ומועכים. שוטפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות.
-
מוסיפים את הפירות, הקינמון והביצה לקוואקר ומערבבים עד לאיחוד.
-
בעזרת 2 כפיות יוצרים כ-20 עוגיות קטנות ומניחים בתבנית במרחק 3-4 ס"מ אחת מהשנייה.
-
אופים 10-15 דקות או עד להזהבת העוגיות.
-
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה במקרר לעד 4 ימים.
הערות
- לתינוקות שרק מתחילים לאכול מוצקים אפשר לגרד את התפוח לקבלת עוגייה רכה ואחידה יותר.
- לתינוקות גדולים יותר אפשר לוותר על מעיכת הבננה ולחתוך אותה לקוביות קטנות או גדולות יותר.
- אם הפירות אפשר להחליף באיזה פירות שיש טריים בשוק. אצלנו אגסים ותותים הם להיט היסטרי.
14 comments
היי, נראה מתכון מעולה!
אפשר להקפיא?
כן! חשוב לצנן היטב לפני שמעבירים לשקית או כלי אטומים ומקפיאים
העוגיות קוואקר לוקחות כמעט שעה בתנור אין קשר בין המתכון למציאות.
מוזר, אני מכינה את המתכון הזה על בסיס קבוע.
יכול להיות שעשית משהו אחרת ממה שכתוב?
היי
מה אפשר לשים במקום בננה ?
רסק תפוחי עץ
היי, יצאו רכות אחרי 20 דקות. האם אמורות להיות רכות? או שהן אמורות להיות קראנצ'יות?
עכשיו הן כבר התטננו לגמרי. מה כדאי לעשות, להחזיר שוב לתנור? :-/
הן רכות ממש, כי הן לבייביז
מצוינות. טרף את זה
הוספתי גם זרעי צ'יה וטיפה חמאת בוטנים
מתכון מעולה! רכות ונימוחות, שמתי כל עוגיה גם במנגט נייר קטן ובכלל יצא מהמם!
היי, חלב שקדים יתאים במקום מים ? להוסיף עוד קצת טעם..
יכול להשתלב מצויין 🙂
היי, אני יכולה להחליף או לשלב עם ירקות מגורדים כמו גזר או קישוא? אולי עדשים מבושלות? מה את ממליצה?
התינוקת שלי לא כל-כך רוצה לבלוע מרקים או דברים מעוכים ואוהבת להחזיק ולאכול
אז חשבתי על מתכון כזה עם ירק
taliwe67@gmail.com