[bws_google_captcha]

אפונת שלג מוקפצת עם שום

מאת נטע ליבנה
אפונת שלג מוקפצת עם שום

אפונת שלג היא ברשימת הירקות שאני הכי אוהבת! נדיר למצוא אותה תמיד בשווקים והמחיר שלה לא הכי זול, אבל בחיי שברגע שהידיים שלי נחות עליה אני מרגישה שמחה קטנה בלב.

היא מעולה טרייה בסלטים, אפשר לחלוט אותה, לצלות בתנור והאמת היא שהכי כיף להקפיץ אותה עם קצת שום ושומשום. היא מוסיפה פריכות למתכונים ומשדרגת כל ארוחה.

אפונת שלג מוקפצת עם שוםאפונת שלג מוקפצת עם שום

לפני כמה ימים מצאתי את הגבעולים הירוקים אצל הירקן השכונתי ומאותו רגע כל מה שיכולתי לחשוב עליו זה איך היא תשתדך מצויין לחזה עוף בגריל בארוחת הצהריים שלי. נכון, זה לא מתכון מסובך ואולי גם אין לו ממש מקום בבלוג אוכל, אבל זה מתכון סופר בריא ומהיר להכנה ואני מאמינה שכל אחד יכול להכין אותו בקלות בבית.

ואגב אם אתם לא מוצאים אפונת שלג טרייה אצל הירקן גם שעועית ירוקה או צהובה יעשו את העבודה מצויין.

אפונת שלג מוקפצת עם שום

אפונת שלג מוקפצת עם שום

זמן הכנה 5 דקות
משך הבישול 10 דקות
סה"כ זמן הכנה 15 דקות
מספר מנות 2

מצרכים

  • 500 גרם אפונת שלג חתוכה
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1 כף שמן זית
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 1/2 כפית שומשום

הוראות הכנה

  1. מניחים את אפונת השלג בקערה גדולה. יוצקים מעל מים רותחים וחולטים במשך 3 דקות. מסננים את המים.

  2. בנתיים מחממים את שמן הזית והשום במחבת גדולה. ברגע שהשום מתחיל קצת להשחים מוסיפים פנימה את אפונת השלג והמלח ומקפיצים 2-3 דקות.

  3. מעבירים את האפונה לכלי הגשה ומפזרים מעל שומשום.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה