איך אני אוהבת אפרסמונים! מכל הפירות שיש בחורף אפרסמונים הם הפרי שאני הכי אוהבת. יש משהו בפרי הכתום הזה עם המרקם הנימוח מבפנים והקליפה הקשה שפשוט עושה לי חגיגה בפה. ומה יותר משמח מלשלב את הפרי שאני הכי אוהבת בעוגה בחושה שכל קח קל להכין שזה ממש פשע לא להפוך אותה לאורחת קבועה במטבח שלכם.
היא רכה ממש, מפזרת ריח מדהים בבית בזמן שהיא בתנור וטעימה בטרוף. ומה שהכי כיף זה הקרמל הקראנצ'י שנוצר מעל לשכבת האפרסמונים.
ואגב אם אתם לא מתים על אפרסמונים, אתם יכולים להכין את העוגה הנפלאה הזו עם כל פרי אחר שתרצו. אני ממש אוהבת לשלב אגסים או תפוחים אבל באמת שאפשר להכין אותה עם כל פרי. המתכון חלבי אבל אפשר בהחלט להפוך אותו לפרווה, תסתכלו איך בהערות של המתכון.
עוגת אפרסמונים הפוכה
מצרכים
לכתר האפרסמונים
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3-4 אפרסמונים פרוסים לרצועות רוחביות בעובי חצי ס"מ
לבלילה:
- 100 גרם חמאה
- 3/4 כוס רוויון
- 1 ו-1/2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
הוראות הכנה
לכתר האפרסמונים
-
חממו תנור ל-180 מעלות. רפדו תבנית עגולה בקוטר 22 בנייר אפייה.
-
המיסו את החמאה במיקרו ושיפכו לתבנית. סובבו את התבנית כך שתיווצר שכבה אחידה של חמאה בבסיס התבנית.
-
פזרו את הסוכר על גבי החמאה המומסת, הקפידו לפזר מעט גם על דפנות התבנית.
-
מניחים את פרוסות האפרסמונים בתחתית התבנית באופן חופף ובמעגלים.
מכינים את הבלילה
-
בקערה קטנה מתאימה למיקרו ממיסים את החמאה במיקרו. מוסיפים את הרוויון, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר.
-
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. יוצקים את תערובת החמאה והרוויון ליבשים ומערבבים. מוסיפים את הביצים והווניל וממשיכים לערבב עד לאיחוד.
-
יוצקים את התערובת מעל לשכבת האפרסמונים. מישרים את החלק העליון של התבנית בעזרת מרית סיליקון.
-
אופים את העוגה 35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש ועם מעט פירורים.
-
מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר ומגישים.
הערות
אפשר להכין את העוגה בגרסה פרווה. במקום הרוויון מערבבים כוס חלב סויה עם כף חומץ מערבבים ומניחים בצד לדקה או שתיים, לפני שמוסיפים לשומן.
את החמאה אפשר להמיר ב-85 גרם שמן קוקוס או 100 גרם שמן קנולה.
4 comments
בלי המתקה בצק?
אין צורך, המתיקות מגיעה מהאפרסמונים המקורמלים 🙂
שכחת שגם חמאה זה חלבי… 🙂
נראה מעולה ואני ממש רוצה להכין !
אז אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס אולי?
אוייייי לא!!!!
כן אין בעיה להחליף את החמאה בשמן קוקוס ב-85 גרם שמן קוקוס