[bws_google_captcha]

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן

מאת נטע ליבנה
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן

בתקופה האחרונה אני אוכלת בעיקר על הדרך. אני יודעת שלאכול בעמידה זה על הפנים, והלוואי והיה לי את הזמן או הפנאי לשבת ולאכול כמו שכל אחד צריך, אבל בתקופה האחרונה אני פשוט לא מצליחה למצוא איזון.

מה שאני כן משתדלת (ואפילו מצליחה לעשות) זה לפנות חצי שעה להכנות במטבח פעם ביום, חצי שעה שחוסכת לי להזמין ג'אנק פוד הביתה או ליפול שוב על פירכית עם קוטג'. זה בטח נשמע לכם מצחיק, מה אפשר להספיק בחצי שעה של לבישולים? אבל תתפלאו לדעת שאני מצליחה לדחוס המון בחצי שעה.

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטןחיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן

אחת האהבות החדשות שלי היא חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן שלוקח בול 10 דקות להכין. תעשו לעצמכם טובה, כשאתם מכינים את החיתוכיות בבית תשתמשו בחמאת בוטנים טבעית ללא ממתיקים, לפחות אם אתם הולכים על הגירסה הבריאה.

ועוד משהו – המתכון הזה מושלם לצליאקים רק חשוב לוודא שאין סכנת זיהום גלוטן באף אחד מהמצרכים.

5 from 1 vote
הדפס

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 1 hour 30 דקות
סה"כ זמן הכנה 1 hour 40 דקות
מספר מנות 16 חיתוכיות

מצרכים

לחיתוכיות

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 3/4 כוס שקדים טחונים

לציפוי שוקולד מריר

  • 1 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד מריר
  • 1/2 כוס חמאת שקדים

הוראות הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את שני סוגי חמאת הבוטנים, מייפל ושקדים טחונים. מערבבים עד שנוצרת תערובת סמיכה שכבר קשה לערבב.

  2. מעבירים את התערובת לתבנית 20X20 שריפדתם מראש בנייר אפייה.

  3. משטחים את התערובת בעזרת מרית סיליקון.

  4. בקערה בינונית נפרדת שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאת השקדים וממיסים. מערבבים עד שנוצר רוטב אחיד.

  5. שופכים את תערובת השוקולד על תערובת חמאת הבוטנים ומיישרים בעזרת סכין או כף.

  6. מעבירים לפריזר לשעתיים לפחות ורק אז חותכים לקוביות ומגישים.

הערות

  • אם רוצים לשדרג את החיתוכיות מפזרים אגוזים קצוצים מעל שכבת השוקולד לפני שמעבירים לפריזר.

רוצים מתכונים נוספים לחטיפים בריאים? נסו את חטיפי גרנולה בריאים או את חטיף שקדים קוקוס טבעוני ללא גלוטן

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן

8 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

8 comments

נטלי 18 בדצמבר 2018 - 9:58

5 stars
נראים פשוט מעולה! איך אני אוהבת שוקולד וחמאת בוטנים יחד 🙂

Reply
נטע ליבנה 18 בדצמבר 2018 - 9:59

שילוב מנצח 3>

Reply
נעמה לב 20 בדצמבר 2018 - 19:24

תודה, נשמע מדהים! הולכת לנסות…
רק לדעתי יש טעות במספר 4, אני מניחה הכוונה לחמאת שקדים ולא בוטנים? ?

Reply
נטע ליבנה 20 בדצמבר 2018 - 21:35

צודקת!
ואל תשכחי לשלוח לי תמונה או לתייג אותי באינסטוש 😉

Reply
חן 27 במרץ 2019 - 2:34

אפשר לשים אגוזים טחונים במקום שקדים טחונים?

Reply
נטע ליבנה 27 במרץ 2019 - 8:10

מאמינה שיעבוד אותו דבר, אבל הטעם ישתנה מעט.

Reply
טלי 28 באפריל 2023 - 11:08

נראה מעולה. אם אין לי חמאת שקדים אפשר טחינה במקום?

Reply
נטע ליבנה 28 באפריל 2023 - 20:43

אפשר, הטעם יצא שונה

Reply

השאר תגובה