חטיפי גרנולה בריאים

מאת נטע ליבנה
חטיפי גרנולה בריאים

מכירים את הרגשת הרעב שמתחילה תמיד בארבע חמש? לא סתם רעב, רעב למתוק. התחושה הזו שאם לא תאכלו עכשיו מתוק אתם ממש הולכים להתעלף כי אין לכם עוד טיפה של אנרגיה בגוף ואתם חייבים קפה ועוגיה ע-כ-ש-י-ו!

בשביל הרגעים הקטנים האלה כדאי לכם להכין חטיפי גרנולה, כאלה שיהייה כיף לתבול בקפה או סתם לנשנש. הם גם מושלמים כחטיף לדרך בימים שאין לכם ממש זמן לשבת ולאכול ארוחת בוקר, וגם כחטיף לפני אימון.

חטיפי גרנולה בריאיםחטיפי גרנולה בריאים

יש מלא מתכונים לחטיפי גרנולה ברשת, אבל קשה למצוא מתכון לחטיפי גרנולה שהם בול. בול בטעם, בול במרקם, כאלה שכיף לנגוס בהם כי הם קראנצ'ים בדיוק במידה הנכונה ועדיין מעט רכים במרכז. מה שהכי כיף זה שאפשר להכין את החטיפים ולשמור במקרר למשך שבוע או בפריזר לחודש. ההכנה מעט ארוכה אבל שווה כל רגע, כי החטיפים האלה קריספיים וסופר ממכרים.

אני לקחתי מתכון מנעמי מ-bakers royal ושיניתי ושידרגתי כדי שיתאים בול למה שאני אוהבת בחטיף גרנולה. אתם יכולים להכין בול לפי המתכון או להחליף את האגוזים והחמוציות, כל עוד אתם שומרים על היחסים הנכונים החטיפים יצאו מושלמים.

חטיפי גרנולה בריאים

4.5 from 2 votes
הדפס

חטיפי גרנולה בריאים

מצרכים

  • 2 ו-1/4 כוסות קוואקר
  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 3/4 כוס פיסטוקים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כוס דבש לגרסה טבעונית אפשר להשתמש במייפל
  • 2 כפות קונפיטורת פרי
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 2 כפות חמאה לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כוס חמוציות מיובשות לא ממותקות

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בניירות פרגמנט.

  2. משטחים את הקוואקר על תבנית אחת וקולים בתנור 10 דקות.

  3. משטחים את השקדים, הפיסטוקים וזרעי הדלעת על התבנית השנייה וקולים 10-12 דקות או עד שהפיצוחים משחימים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.

  4. בזמן הקלייה מערבבים מכניסים לסיר קטן את הדבש, הריבה, הסוכר החום והוניל. מחממים את הסיר על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ אחיד. מורידים מהאש ומניחים בצד.

  5. בקערה גדולה מערבבים את הקוואקר, הפיצוחים, החמאה, התבלינים והחמוציות.

  6. שופכים לקערה את התערובת הרטובה, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל התערובת דביקה ומצופה בסירופ.

  7. מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 25X35 ס"מ שמרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית סיליקון משטחים את התערובת ומהדקים היטב.

  8. אופים 25 דקות או עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים.

הערות

שומרים במקרר בקופסה אטומה למשך שבוע.

ניתן לשחק עם היחסים והתוספות, אני מאוד אוהבת להוסיף פקאנים ואגוזי מלך במקום השקדים והפיסטוקים.

אפשר להחליף גם את החמוציות בכל פרי מיובש שאתם אוהבים, עדיף בפרי לא מסוכר.

חטיפי גרנולה בריאים

16 comments
3

בטח יעניין אתכם גם

16 comments

נטלי 13 בדצמבר 2018 - 10:24


נראים פשוט מעולה!

Reply
נטע ליבנה 13 בדצמבר 2018 - 10:57

תודה מהממת 3>

Reply
אורנה 13 בדצמבר 2018 - 11:21

אפשר בלי הריבה. אני מחפשת שיהיה פחות מתוק. נראה ממש טעים והייתי רוצה לנסות אבל להפחית במתוק. תודה

Reply
נטע ליבנה 13 בדצמבר 2018 - 13:25

במקרה הזה הריבה מייצרת את הדבק. החטיפים לא יוצאים מתוקים מדי מבטיחה, אבל את יכולה להשתמש בקונפיטורה בלי תוספת סוכר.

Reply
נמצ׳ו 4 באוגוסט 2019 - 9:15

הי
למה יש צורך לקלות את הגרעינים אם גם ככה מכניסים הכל לתנור?

Reply
נטע ליבנה 4 באוגוסט 2019 - 9:58

הי,
הקלייה פותחת את הארומה של הגרעינים.
אפשר לוותר, אבל עדיף שלו.

Reply
נמצ׳ו 13 באוגוסט 2019 - 9:38

וזה לא נשרף? מבחינת הטעם

Reply
נטע ליבנה 14 באוגוסט 2019 - 14:44

ממש לא, זה יוצא מושלם!

Reply
נעמה 10 בספטמבר 2019 - 19:35

היי!
האם אפשר סילאן במקום מייפל, או במקום חלק ממנו?
וצריך קוואקר מהיר הכנה או שיבולת שועל שלמה?

Reply
נטע ליבנה 11 בספטמבר 2019 - 9:10

אפשר סילאן במקום מייפל.
וקוואקר רגיל לא מהיר להכנה.

Reply
נעמה 11 בספטמבר 2019 - 20:45

תודה! עוד שאלה- באיזה שלב נכנס השמן/ חמאה?

Reply
נטע ליבנה 12 בספטמבר 2019 - 10:02

כשמערבבים הכל בקערה. וגם הוספתי למתכון, כנראה שחכתי. תודה!

Reply
מיכל גנון 27 בנובמבר 2019 - 19:20

הי,
אני מחפשת מתכון למטיפים קואקר מלוחים

Reply
אתי 8 בינואר 2020 - 19:09


יצא טעים מאד.,ממליצה

Reply
נצחיה 24 בינואר 2020 - 13:58

הי נטע, השתמשת בקוואקר או בשיבולת שועל שלמה? מהתמונה זה נראה כמו שיבולת שועל שלמה ולא קוואקר (שהוא שיבולת שועל שבורה/גרוסה)

Reply
נטע ליבנה 26 בינואר 2020 - 10:45

השתמשתי בשיבולת שועל שלמה אפשר גם להשתמש בשבורה

Reply

השאר תגובה