[bws_google_captcha]
חטיפי גרנולה בריאים

מכירים את הרגשת הרעב שמתחילה תמיד בארבע חמש? לא סתם רעב, רעב למתוק. התחושה הזו שאם לא תאכלו עכשיו מתוק אתם ממש הולכים להתעלף כי אין לכם עוד טיפה של אנרגיה בגוף ואתם חייבים קפה ועוגיה ע-כ-ש-י-ו!

בשביל הרגעים הקטנים האלה כדאי לכם להכין חטיפי גרנולה, כאלה שיהייה כיף לתבול בקפה או סתם לנשנש. הם גם מושלמים כחטיף לדרך בימים שאין לכם ממש זמן לשבת ולאכול ארוחת בוקר, וגם כחטיף לפני אימון.

חטיפי גרנולה בריאיםחטיפי גרנולה בריאים

יש מלא מתכונים לחטיפי גרנולה ברשת, אבל קשה למצוא מתכון לחטיפי גרנולה שהם בול. בול בטעם, בול במרקם, כאלה שכיף לנגוס בהם כי הם קראנצ'ים בדיוק במידה הנכונה ועדיין מעט רכים במרכז. מה שהכי כיף זה שאפשר להכין את החטיפים ולשמור במקרר למשך שבוע או בפריזר לחודש. ההכנה מעט ארוכה אבל שווה כל רגע, כי החטיפים האלה קריספיים וסופר ממכרים.

אני לקחתי מתכון מנעמי מ-bakers royal ושיניתי ושידרגתי כדי שיתאים בול למה שאני אוהבת בחטיף גרנולה. אתם יכולים להכין בול לפי המתכון או להחליף את האגוזים והחמוציות, כל עוד אתם שומרים על היחסים הנכונים החטיפים יצאו מושלמים.

אל תפספסו: מתכון לגרנולה ביתית בריאה, גרנולה מלוחה, כדורי קוואקר בננה וחמאת בוטנים

חטיפי גרנולה בריאים

4.86 from 7 votes
הדפס

חטיפי גרנולה בריאים

זמן הכנה 15 דקות
משך הבישול 35 דקות
סה"כ זמן הכנה 50 דקות

מצרכים

  • 2 ו-1/4 כוסות קוואקר
  • 1 כוס שקדים פרוסים מולבנים
  • 3/4 כוס פיסטוקים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כוס דבש לגרסה טבעונית אפשר להשתמש במייפל
  • 2 כפות קונפיטורת פרי
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 2 כפות חמאה לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כוס חמוציות לא ממותקות אפשר להחליף בכל פרי יבש אחר עדיף לא ממותק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בניירות פרגמנט.

  2. משטחים את הקוואקר על תבנית אפייה וקולים בתנור 10 דקות.

  3. משטחים את השקדים, הפיסטוקים וזרעי הדלעת על תבנית השנייה וקולים 10-12 דקות או עד שהפיצוחים משחימים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.

  4. מכניסים לסיר קטן את הדבש, הריבה, הסוכר החום, החמאה והוניל. מחממים את הסיר על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ אחיד. מורידים מהאש ומניחים בצד.

  5. מכניסים לקערה גדולה את הקוואקר, הפיצוחים, התבלינים והחמוציות ומערבבים.

  6. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשים, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל התערובת דביקה ומצופה בסירופ.

  7. משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X35 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית סיליקון משטחים את התערובת ומהדקים טוב טוב.

  8. אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.

  9. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

הערות

שומרים במקרר בקופסה אטומה למשך שבוע.

ניתן לשחק עם היחסים והתוספות, אני מאוד אוהבת להוסיף פקאנים ואגוזי מלך במקום השקדים והפיסטוקים.

אפשר להחליף גם את החמוציות בכל פרי מיובש שאתם אוהבים, עדיף בפרי לא מסוכר.

חטיפי גרנולה בריאים

42 comments
5

בטח יעניין אתכם גם

42 comments

נטלי 13 בדצמבר 2018 - 10:24

5 stars
נראים פשוט מעולה!

Reply
נטע ליבנה 13 בדצמבר 2018 - 10:57

תודה מהממת 3>

Reply
אורנה 13 בדצמבר 2018 - 11:21

אפשר בלי הריבה. אני מחפשת שיהיה פחות מתוק. נראה ממש טעים והייתי רוצה לנסות אבל להפחית במתוק. תודה

Reply
נטע ליבנה 13 בדצמבר 2018 - 13:25

במקרה הזה הריבה מייצרת את הדבק. החטיפים לא יוצאים מתוקים מדי מבטיחה, אבל את יכולה להשתמש בקונפיטורה בלי תוספת סוכר.

Reply
נמצ׳ו 4 באוגוסט 2019 - 9:15

הי
למה יש צורך לקלות את הגרעינים אם גם ככה מכניסים הכל לתנור?

Reply
נטע ליבנה 4 באוגוסט 2019 - 9:58

הי,
הקלייה פותחת את הארומה של הגרעינים.
אפשר לוותר, אבל עדיף שלו.

Reply
נמצ׳ו 13 באוגוסט 2019 - 9:38

וזה לא נשרף? מבחינת הטעם

Reply
נטע ליבנה 14 באוגוסט 2019 - 14:44

ממש לא, זה יוצא מושלם!

Reply
מאיה סייפרס 2 באפריל 2024 - 14:55

על מה מכל הממתיקים אפשר לוותר בלי לפגוע במרקם? יש פה הרבה מתוק..

Reply
נעמה 10 בספטמבר 2019 - 19:35

היי!
האם אפשר סילאן במקום מייפל, או במקום חלק ממנו?
וצריך קוואקר מהיר הכנה או שיבולת שועל שלמה?

Reply
נטע ליבנה 11 בספטמבר 2019 - 9:10

אפשר סילאן במקום מייפל.
וקוואקר רגיל לא מהיר להכנה.

Reply
נעמה 11 בספטמבר 2019 - 20:45

תודה! עוד שאלה- באיזה שלב נכנס השמן/ חמאה?

Reply
נטע ליבנה 12 בספטמבר 2019 - 10:02

כשמערבבים הכל בקערה. וגם הוספתי למתכון, כנראה שחכתי. תודה!

Reply
מיכל גנון 27 בנובמבר 2019 - 19:20

הי,
אני מחפשת מתכון למטיפים קואקר מלוחים

Reply
אתי 8 בינואר 2020 - 19:09

4 stars
יצא טעים מאד.,ממליצה

Reply
נצחיה 24 בינואר 2020 - 13:58

הי נטע, השתמשת בקוואקר או בשיבולת שועל שלמה? מהתמונה זה נראה כמו שיבולת שועל שלמה ולא קוואקר (שהוא שיבולת שועל שבורה/גרוסה)

Reply
נטע ליבנה 26 בינואר 2020 - 10:45

השתמשתי בשיבולת שועל שלמה אפשר גם להשתמש בשבורה

Reply
חן 29 בינואר 2020 - 17:47

יצא לי 15 יחדות ..פשוט מושלם

Reply
נטע ליבנה 30 בינואר 2020 - 9:18

איזה כיף!!!

Reply
נעה 16 בפברואר 2020 - 9:43

הי נטע, האם אפשר להחליף את הסוכר בדבש/טחינה/מייפל/סילאן?

Reply
מירי 23 בפברואר 2020 - 19:40

הכנתי עכשיו.
יצא מצוין. תודה!!

Reply
spirulina 10 במאי 2020 - 23:30

5 stars
רץץץץץץץ להכין! הבלוג עם התמונות הכי מגרות בעולם בערך…

Reply
נטע ליבנה 11 במאי 2020 - 9:22

איזה כיף, תודה!!!!!

Reply
שושי צ. 22 במאי 2020 - 17:31

נטע, טרם ניסיתי, האם אפשר במקום החמאה לשים שמן כדי לקבל מתכוון פרווה?

Reply
נטע ליבנה 24 במאי 2020 - 8:18

אפשר להחליף את החמאה בנטורינה

Reply
Neomi 3 ביוני 2020 - 12:37

מה אפשר לשים במקום ריבה, אין לי בבית ולא משתמשת.

Reply
נטע ליבנה 3 ביוני 2020 - 21:27

את יכולה לנסות ולהמיר בדבש, אבל קחי בחשבון שזה יכול לגרום לחטיפים לא להידבק כמו במתכון המקורי

Reply
זי'זל בן יאיש 3 ביוני 2020 - 13:07

היי אפשר סוכר דמררה?יש חוסר בסוכר חום כהה .תודה

Reply
נטע ליבנה 3 ביוני 2020 - 21:27

אפשר!

Reply
אילנית 18 ביולי 2020 - 22:22

5 stars
היי
שבוע טוב
החטיפים נראים מעולה!!!
אשמח לדעת אם את אופה בטורבו או רגיל
תודה רבה

Reply
נטע ליבנה 19 ביולי 2020 - 7:45

כן, על טורבו. אני כמעט תמיד אופה הכל על טורבו.

Reply
חדוי 24 בספטמבר 2020 - 14:03

5 stars
הי נטע, דבר ראשון החטיפים טעימים בטרוףףףף ובניגוד לכל המתכונים האחרים שראיתי, שלך גם יחסית בריאים, אז תודה רבה! דבר שני, רציתי לדעת אם הם טובים בהקפאה ואם כן אז לכמה זמן?

Reply
נטע ליבנה 24 בספטמבר 2020 - 21:46

איזה כיף, תודה!!!
האמת שאין לי מושג מעולם לא ניסיתי. אבל הם יכולים להחזיק אפילו שבועיים במקרר

Reply
אור 25 באוקטובר 2020 - 22:43

היי נטע, נראה מעולה!
רציתי לשאול אם יש אופציה להחליף חלק מהפיצוחים בפצפוצי אורז.
תודה:)

Reply
נטע ליבנה 26 באוקטובר 2020 - 8:45

הי אור,
לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שיעבוד מעולה.
אל תשכחי לעדכן

Reply
אדל 1 במרץ 2021 - 19:14

נראה מדהים.מה שם הנייר שעטפת איתו באריזות אישיות חמודות?

Reply
רותי 18 באפריל 2021 - 16:50

5 stars
תודה על המתכון, קל וטעים!
השתמשתי בשיבולת שועל שלמה וגם גרוסה / שבורה (להכנת קוואקר) – כי זה מה שהיה בבית.
החלפתי את האגוזים והגרעינים בתמהיל אחר של האגוזים והגרעינים המועדפים עליי – רק שמרתי כמובן על הכמויות, ובנוסף לא קליתי אותם (רק את השיבולת שועל).
יצא טעים ומוצלח מאוד!
מה שכן, הם קצת התפרקו לי בחיתוך. נתתי לזה להצטנן לחלוטין, ועדיין הרבה חתיכות נפלו / נשברו כשחתכתי.
יכול להיות שלא דחסתי את התערובת מספיק לפני שהכנסתי לתנור.

Reply
חנה 22 בדצמבר 2021 - 13:39

אני רגישה לקוואקר
במה אוכל להחליף אותו

Reply
עידית 22 באפריל 2022 - 19:32

5 stars
יצא טעים להפליא …. רק מהריח בשעת ההכנה , השכנות ביקשו לטעום….. השתמשתי בקוואקר של כוסמין , ובכל מיני אגוזים – קשיו ,בונדק , פקאן , שקדים , קצת בוטנים ,וגרעיני חמניות. כדי לדחוס את התערובת בתבנית , השתמשתי בידיים רטובות . תודה רבה רבה . מומלץ מאד .

Reply
דקלה 23 ביולי 2022 - 10:49

יצא מעולה!! תודה רבה

Reply
נועה 20 במאי 2023 - 23:05

היי אפשר להחליף את הדבש בסילאן?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:20

בהחלט

Reply

השאר תגובה