אני באובססיה על עוגת גזר בשבועות האחרונים! זה התחיל עם כדורי אנרגיה בטעם עוגת גזר והיות ממשיך עם מתכון היסטרי לעוגת גזר ושיבולת שועל שאפשר לאכול כארוחת בוקר במקום דייסה.
כי מי לא אוהב עוגת גזר? ועוד בימים קרים לצד קפה טוב או תה עם דבש, תגידו ת'אמת אין דברים הרבה יותר כיפים מזה.
אז הכנתי עוגת גזר ושיבולת שועל שכל ילד יכול להכין, באת! כל מה שצריך זה לערבב את כל המרכיבים ביחד ולאפות, הכי הכי קל בעולם.
והטעם וואווו שאתם לא מבינים, ליאו חיסל שתי חתיכות בלי למצמץ. וגם אני ועדי היינו צריכים לעצור את עצמינו מלחסל את התבנית.
בקיצור, קבלו ארוחת בוקר מושלמת לימים הקרירים של החורף. אפשר להכין אותה בבוקר או ערב מראש ורק לחמם מעט לפני שיושבים לאכול. וכן יש בה 1/3 כוס סוכר אבל זה מתחלק על מגש שלם של עוגה, אז בעיני לגמרי אופציה מאוזנת לארוחת בוקר שתחזיק אתכם שבעים ומרוצים לכמה שעות. ובכלל זו אחלה עוגה גם כשאתם מארחים.
רוצו להכין! כמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
עוגת גזר ושיבולת שועל לארוחת בוקר
מצרכים
- 2 ו-1/2 כוסת קוואקר, שיבולת שועל להכנה מהירה (225 גרם)
- 1 ו-1/2 כוסותץ גזר מגורד כ-(3 גזרים בינוניים)
- 1/3 כוס סוכר חום
- 2 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
- 1/4 כפית מלח
- 2 כוסות חלב
- 2 כפות שמן
- 1 ביצה
- 1 כוס פקאנים קצוצים
הוראות הכנה
-
מערבבים את כל המרכיבים בקערה, עד לקבלת עיסה אחידה. התערובת נראת מעט רטובה וזה בסדר, כי הקוואקר סופג את החלב באפייה.
-
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.
-
אופים על 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
-
מצננים מעט ומגישים שהעוגה עדיין חמימה.
גילוי נאות: פוסט זה ממומן על ידי קוואקר. תודה על התמיכה במותגים שמאפשרים את המשך קיום הבלוג המטבח של נטע ועוזרים לי להביא לכם מתכונים חדשים. כל הדעות המובעות בפוסט הן שלי ואינן תלויות בדבר.
7 comments
האם ניתן להחליף את החלב למשקה סויה?
אפשר להדתמש בכל חלב שאוהבים
היוש, איך ניתן לטבען? יש תחליף הולם לביתה?
לא יודעת לענות, אולי בננה
האם חייב לשים ג'ינג'ר?
ממש לא, אם את לא אוהבת תורידי
אני בדרכ לא מגיבה, אבל באמת יצא גרוע. פשוט חבל על המצרכים.