עוגת דבש וקוואקר שאי אפשר להפסיק לאכול!
איך זה הגיוני שרק התחיל ספטמבר וכבר ראש השנה? לא הספקתי לצלם שום מתכון חגיגי ומושקע, אבל בינינו אני הכי אוהבת את המתכונים הפשוטים. כאלה שמכינים במינימום כלים ובמהירות.
עוגת דבש וקוואקר, היא הדבר הכי אוורירי שתכינו כקינוח לחג. מה שהופך אותה לקינוח אולטימטיבי לסוף ארוחה וגם כארוחת בוקר כיפית ביום שאחרי הערב חג ליד הקפה או התה של הבוקר. היא קלילה עם טעמים עזים של דבש וקינמון שהם הכי ראש השנה שיש.
אני יודעת שקוואקר בעוגת דבש זה לא הסטנדרט, אבל הוא מוסיף לעוגה לחות נהדרת. העוגה נפלא ישר מהתנור ומשתבחת עוד יותר ביום שאחר, בזכות הטעמים המתחזקים של הדבש והתבלינים.
עכשיו לחלק הכי היסטרי וכיפי בעוגה!! אפשר להכין אותה עם ילדים, בחיי!! אני הכנתי אותה עם ליאו וזה היה כיף בטרוף! הוא עזר לי ליצוק ולשפוך לקערה, ערבב עם מרית ועשה מלא בלאגן. היה כיף והתוצאה היתה לו טעימה ומספקת. הוא לא הפסיק לשאול את כולם "רוצים מהעוגה שהכנתי עם מאמא" (כותבת ומחייכת).
מאחלת לכולנו שנה טובה, מלאה בבריאות וחופש מקורונה ❤️
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
הכנתם את המתכון, אל תשכחו לתייג אותי בתמונות שלכם באינסטוש ובפייס!!
עוגת דבש וקוואקר - רכה וטעימה
מצרכים
- תיון
- 3/4 כוס מים רותחים
- 1 ביצה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1/2 כוס קוואקר
- 1 כוס קמח
- 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
-
מכינים את התה: שופכים מים רותחים על התיון ומניחים בצד להצטנן.
-
מכניסים לקערה ביצה וסוכר ומקציפים עם מקצף ידני חמש דקות, עד שמתקבלת בלילה תפוחה.
-
מוסיפים לבלילה דבש, תה ושמן ומקציפים עד לאיחוד.
-
מוסיפים את היבשים ומערבבים עם לקקן עד לאיחוד. שימו לב שמתקבלת בלילה מאוד נוזלית וזה בסדר.
-
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל מעט קוואקר לקישוט.
-
אופים 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
**פוסט בשיתוף קוואקר
2 comments
היי העוגה נראית סוףף
אגב, את דתיה?
לא משנה חח הבנתי שלא