אחרי שחפרתי עליה בלי סוף והכנתי אותה חמש פעמים בחודש האחרון, ליומולדת 5 של ליאו. היום סוף סוף מעלה את המתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן! עכשיו תקשיבו, זו עוגה מושלמת ולא רק לימי הולדת או ילדים. באמת שהיא מעולה לכל אירוע שצריך להביא קינוח ללא גלוטן ואפשר אפילו לחמם אותה במיקרו ולהגיש עם כדור גלידה ממש כמו העוגות שוקולד של פעם.
אני מודה, אני לא מכינה יותר מדי מתכונים ללא גלוטן. אין לי יותר מדי סיבות, אבל מדי פעם כשיש ארועים משפחתיים או ארוע בגן של ליאו ויש דרישה לללא גלוטן, אני נקראת לדגל. זאת אומרת, אם אני יודעת שיש צליאקי שמגיע אני תמיד אעשה מאמץ ואכין ללא גלוטן. והסיבה שאני אומרת מאמץ, אני בעיקר מתכוונת לסביבת עבודה נקייה מגלוטן כי להכין כל דבר ללא גלוטן זה בדיוק כמו להכין מתכונים עם.
אז מה הטריק להכנת עוגת שוקולד ללא גלוטן?
צריך להשתמש ביותר אבקת אפייה וסודה לשתייה, אחרת במקום עוגת שוקולד תצא לנו פיתת שוקולד, זה יכול להיות טעים אבל זה לא עוגה אם זה לא תופח. בגלל שגלוטן הוא הרשת שמאפשרת את התפיחה היפה במאפים והוא לא נמצא בקמח ללא גלוטן, צריך להוסיף יותר אבקת אפייה שתאפשר את ההתפחה שך המאפה בתנור.
זהו אין יותר מזה שום טריק! העוגה עצמה גם פרווה אם לא מצפים אותה בגנאש. ואם בא לכם, אתם יכולים להכין גאנש פרווה על ידי החלפת השמנת בקרם קוקוס. בחיי שזו אחת העוגות הקלות והטעימות.
רק משהו אחד, אל תתחכמו ותכינו את המתכון עם קמח רגיל אם אתם לא צליאקים או רוצים גירסה עם גלוטן. עם כמות כזו של אבקת אפייה העוגה לא תצא טוב עם קמח רגיל שמכיל גלוטן. אני מבטיחה לעלות מתכון לעוגת יומולדת שמתאימה גם לקמח רגיל בקרוב.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
עוגת שוקולד ללא גלוטן
מצרכים
- 3 כוסות קמח ללא גלוטן
- 4 כפיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס קקאו
- 6 ביצים L
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן זית (אפשר גם קנולה)
- 1 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
לגנאש
- 350 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי
- סוכריות צבעוניות ללא גלוטן
הוראות הכנה
-
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו.
-
בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר. ממשיכים להקציף ותוך כדי מוסיפים את השמן, מים ותמצית הוניל.
-
מאחדים את התערובות מוסיפים רטובים ליבשים ומערבבים רק עד איחוד.
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים על 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
-
ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מברישים במים רותחים.
-
מכינים את הגאנש: ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו בפולסים של 30 שניות, עד לקבלת שוקולד חלק ומבריק.
-
יוצקים את הגאנש מעל לעוגה ומפזרים מעל סוכריות ספרינקלס או קוקוס אם מעדיפים.
-
שומרים את העוגה במקרר.
הערות
- את העוגה אפשר להכין גם בתבנית 25X35 או תבנית 26 עגולה.
- העוגה ללא הציפוי פרווה, אבל אם אתם רוצים גירסה קצת יותר עשירה אפשר להחליף את המים בחלב.
- אפשר להכין את העוגה בגרסאת פרווה - מחליפים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
2 comments
הי,
רציתי לדעת למה צריך להבריש את העוגה במים רותחים?
שתישאר עסיסית ורכה ולא תתייבש