עבר עלי שבוע ממש קשה. ליאו חזר לגן ובמקום שיתפנה לי המון זמן, כל מה שעשיתי היה להתעסק עם ענייני בירוקרטיה ורגשות אשם שאני שמה אותו שם.
לא היה לי זמן לבשל, בתכלס גם לא היה לי חשק. אבל אני מבוגר אחראי שמבין שאם יש לו בלוג מתכונים בריאים כדאי שיהיו שם מתכונים לחג שבועות שמתקרב. אז הצלחתי לשכנע את עצמי ללכת לסופר ולקנות מצרכים לעוגות גבינה בריאות, פשטידות דלות קלוריות ומתכונים שיהיו אופציה שפויה לחג הגבינות המתקרב.
רק שלא היה לי פנאי ומהר מאוד גם איבדתי את הסבלנות. כי עם כל הכבוד לשבועות, ליאו לא הפסיק לבכות כשנפרדנו בבקרים. הפרידה בשער הרגישה קצת כמו להשאיר אותו בכלא ובכלל היה מלא בלאגן בגלל הקורונה.
אז ארוחות הצהריים והערב שלנו היו פיצה. וכן, אני יודעת שאני דיאטנית, אבל אני נשבעת שגם אם היו משלמים לי לא הייתי מסוגלת להביא את עצמי להכין משהו יותר בריא מפיצה. עכשיו לפני שאתם מגלגלים את העיניים לאחור, כי להכין פיצה בטח נשמע פרויקט, אני אספר לכם שאני מכינה בצק פיצה משני מצרכים בלבד! ושמהרגע שאני מתחילה ועד שאני אוכלת את הפיצה לא עוברות יותר מ-28 דקות (נשבעת מדדתי פעמיים).
עכשיו מי חשב שפיצה שמכינים ברבע שעה והיא הכי קלה בעולם תעניין מישהו? זאת אומרת עדי חשב ובגלל זה הוא החליט לצלם אותי מכינה אותה ולערוך לי וידיאו מושלם של כל שלבי ההכנה ליוטיוב. אבל אני הייתי כל כך שקועה בדיכאון שליאו חוזר לגן ואני צריכה לחזור לשגרה שזה אפילו לא חלף לי בראש.
אז קבלו מתכון סופר פשוט לבסיס פיצה ביתית מושלם משני מצרכים בלבד! ושתי אופציות שפויות וקלות להכנת פיצות ביתיות טעימות שתשמחו להגיש בערב שבועות לשולחן ויקצרו אין סוף מחמאות.
וכמובן שיש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה בערוץ היוטיוב שלי!!
פיצה ביתית מושלמת שמכינים בפחות מרבע שעה
מצרכים
בצק פיצה משני מצרכים
- 300 מ"ל יוגורט 1-7-3%
- 280 גרם קמח תופח 2 כוסות מדידה
רוטב מרגריטה
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1 כף שמן זית
- 400 גרם עגבניות מרוסקות דק
- 1 ו-1/2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית תערובת תיבול איטלקית
- 1 חופן עלי בזיליקום טריים
להרכבת הפיצה
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת מכל סוג אני השתמשתי ב-9%
- 1 חופן זיתים פרוסים
- 2 גבעולי בזיליקום מפורקים לעלים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
מכניסים לקערה בינונית את הקמח והיוגורט ומערבבים בעזרת כף. בקגע שמתחילים להיווצר גושים גדולים לשים כדקה או שתיים עם הידיים.
-
מכדררים את הבצק לכדור וחוצים לשתיים.
-
לוקחים חצי אחד של הבצק וממשיכים לרדד לכדור.
-
מניחים את הכדור על נייר אפייה משומן מעט, מוחצים עם היד ומשמנים.
-
מניחים מעל הכדוק נייר אפייה נוסף ומרדדים לדיסקית עגולה בעובי של כחצי ס"מ.
-
מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הבצק לתבנית אפייה. אופים כעשרים דקות או עד להזהבה.
מכינים את הרוטב
-
במחבת גדולה מחממים שמן ושום קצוץ.
-
ברגע שהשום מתחיל לשנות צבע מוסיפים פנימה את העגבניות והתבלינים. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב כחמש דקות.
-
מוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום מערבבים ומורידים מהאש.
מרכיבים את הפיצה
-
יוצקים את הרוטב על הבסיס.
-
מפזרים מעל את הגבינה והזיתים, ומקשטים בעלי בזיליקום.
-
מכניסים לתנור ל-5-7 דקות או עד שהגבינה נמסה ומעט מזהיבה.
-
מגישים חם!
פיצה ירוקה
מצרכים
- 1/2 כוס רוטב פסטו
- 1/2 גליל גבינת עזים פרוסה
- 1 חופן גבינה צהובה 9%
- 1 כף שמן זית
- 1 חופן עלי רוקט
הוראות הכנה
-
מורחים את הבסיס ברוטב הפסטו.
-
מפזרים את הגבינות מעל לרוטב ויוצקים מעל שמן זית.
-
אופים את הפיצה בתנור 5-7 דקות או עד שגבינת העזים מתרככת.
-
מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את עלי הרוקט.
-
מגישים חם!
2 comments
הי נטע נראה מעולה! אם אין לי קמח תופח, כמה אבקת אפיה לשים?
2 כפיות