Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

מאת נטע ליבנה
פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

פנקייק מלוחים – הפנקייקים שאני מכינה לליאו לארוחת ערב! שלא תבינו לא נכון, זה לא שאין פה פנקייקים מתוקים, יש פנקייק קלאסי כמעט כל שבת בבוקר. אבל לארוחת ערב אני תמיד מעדיפה פנקייק מלוחים.פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

והפעם פנקייק מלוחים עם קוואקר, גבינה בולגרית ותירס. אוורירים, מהירים להכנה והכי חשוב טעימים ומתחסלים.

יש משהו ממש כיפי בפנקייקים לארוחת ערב, זה ממש פשוט להכנה וכולם תמיד עפים על זה. ואם מוסיפים לבלילה קוואקר עשיר בסיבים תזונתיים, גבינה שמוסיפה סידן ותירס שהוא אחד הדגנים העשירים בנוטריינטים, זה בכלל מרגיש כמו ארוחת בריאות. פנקייקים זה אוכל סופר ידידותי לילדים, אוכלים אותו עם הידיים, הוא לא מלכלך בכלל, משביע וכיפי.פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

זה לא סוד שאני אוהבת קוואקר, אני מכינה ממנו דייסות, עוגיות ובכלל מוסיפה אותו לכל מה שרק אפשר. זה בגלל הכמות היפה של סיבים תזונתיים וגם בגלל שהוא מעשיר כל בצק ונותן לו מרקם נפלא. כל זה בנוסף לוויטמינים והמינראלים שהוא מספק.פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

כמה מילים מהדיאטנית:

– הקוואקר מוסיף כמות יפה של סיבים תזונתיים, אז אל תוותרו עליו
– אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא
– הקוואקר מוסיף לפנקייקים ויטמינים מקבוצת B, ואת המינראלים זרחן, מגנזיום, ברזל, אשלגן, סידן, אבץ ונחושת.
– אפשר לוותר על הגבינה אבל היא מוסיפה מרקם כיפי וסידן לפנקייקים

 
מקווה שתעופו על הפנקייק המלוחים ומחכה לתיוגים שלכם בעמוד האינסטגראם ובפייסבוק
*פוסט בשיתוף קוואקר
5 from 2 votes
הדפס

פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

מספר מנות 10 פנקייקים

מצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס קוואקר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 125 גרם גבינה בולגרים או פטה 5% מפוררת
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 1 בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח.

  2. מוסיפים חלב, ביצה, גבינה, תירס ובצל ירוק.

  3. מערבבים רק עד לאיחוד.

  4. מחממים מחבת נון סטיק, מתיזים ספרי שמן.

  5. יוצקים 2 כפות מהבלילה ומטגנים עד שנוצרות בועות על שטח פני הפנקייק. הופכים ומטגנים עוד 1-2 דקות.

  6. חוזרים עד שמסיימים את כל הבלילה.

  7. מגישים חם.

הערות

רעיונות לגיוון:

  • אפשר להחליף את הגבינה המלוחה בגבינה צהובה או מוצרלה
  • אפשר לוותר על הבצל הירוק או להחליף בעירית אם אוהבים
  • את התירס אפשר להחליף בקוביות גזר מ-2 גזרים בינוניים או 2 קישואים מגורדים וסחוטים היטב מנוזלים

פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

6 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

6 comments

נטלי לוין 9 במרץ 2021 - 9:05

5 stars
יווווו זה נראה מעולה! אני חייבת לנסות 🙂 בלי תירס 😉

Reply
נטע ליבנה 9 במרץ 2021 - 13:22

יאלה, מחכה לשמוע איך יצא <3

Reply
שירה דרמון 9 במרץ 2021 - 19:01

הי
יצא שמצאתי את הבלוג שלך השבוע והוא נראה בדיוק בשבילי: טעים, פשוט ובריא.
הפנקייק האלה ילכו עם קוטג' לדעתך?

Reply
נטע ליבנה 16 במרץ 2021 - 10:28

ירוצו חחחחח
בתאבון!

Reply
משי 10 במרץ 2021 - 20:48

5 stars
הכנתי עכשיו, מתכון מוצלח ביותר! רבע שעה עבודה ונטרף בחמש דקות! נרשמה התלהבות מבן השנה ומבן ה30 ?? תודה רבה!

Reply
חזי 27 ביוני 2023 - 20:09

מצוין!

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.