העולם נחלק לשני סוגי אנשים, אלה שאוהבים ברוקולי ואלה שממש אבל ממש לא סובלים ברוקולי. אני שייכת לאוהבי הברוקולי, טרי או מופשר הכל הולך, רק תנו לי פרחים ירוקים ואני עפה. הקסם של הברוקולי הוא ביכולתו להשתלב כמעט בכל מתכון, הפרחים הטריים נפלאים בסלטים ומוסיפים להם קראנצ'יות רעננה נהדרת, וכשמפשירים את הגרסה הקפואה אפשר לצרף אותה לפשטידות, תבשילים ומרקים.
אם יש ירק שתמיד תמצאו אצלי מקרר או בפריזר הוא יהייה ברוקולי, כך שפשטידת ברוקולי היא מנה שאני מכינה על בסיס שבועי. האמת היא שכל כך פשוט להכין את הפשטידה הזו שאתם הולכים להוסיף אותה לרשימת המתכונים המועדפים שלכם. אפשר גם להכין את הפשטידה גם עם פרחי כרובית לאלו שלא עפים על ברוקולי.
זו פשטידה מושלמת למי שמנסה לשמור על הגיזרה, וגם למי שמחפש רעיון יצירתי לארוחת ערב שמכיל בתוכו גם חלבון וגם ירק. תוסיפו ליד סלט ירקות קצוץ וסגרתם את פינה לארוחת הערב. היא גם מושלמת לאירוח ופעם כשעוד הייתי רווקה, זו היתה הפשטידה שתמיד ביקשו ממני להכין למסיבת רווקות או מפגש חברות.
פשטידת ברוקולי מושלמת ודיאטטית
מצרכים
- 600 גרם ברוקולי קפוא מופשר
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 400 גרם קוטג' 5%
- 150 גרם גבינה בולגרים רכה 5%
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
-
חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית 26 עגולה, והניחו בצד.
-
חיתכו את הברוקולי המופשר לקוביות בגודל של כסנטימטר, הוסיפו את הבצל הקצוץ ותבלנו במלח ופלפל.
-
בקערה נפרדת ערבבו את הקוטג', בולגרית, ביצים, קמח ואבקת האפייה. הוסיפו פנימה את תערובת הברוקולי וערבבו רק עד לאיחוד.
-
צקו את התערובת לתבנית המשומנת. אפו את הפשטידה 20-25 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים.
-
הוציאו את הפשטידה מהתנור והניחו להצטנן 5-10 דקות לפני ההגשה.
הערות
מומלץ לחלק את הפשטידה ל-8 מנות.
5 comments
היי נטע! רוצה לוודא שאין צורך לטגi את הבצל לפני כן?
הפשרה של הברוקולי- במיקרו?
תודה!
לא צריך לטגן את הבצל לפני וכן אפשר להפשיר את הברוקולי במיקרו
היי רציתי לשאול, אם אני רוצה לאפות בתבנית פיירקס מלבנית מה הגודל שלדעתך מומלץ להשתמש בו? 30*20 יתאים?
כן, יתאים מאוד!
היי נטע, זה נראה נפלא!! האם תתאים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ? או שבתבנית מלבנית 29×37?