[bws_google_captcha]

רוגלעך גבינה מושלמים ודיאטטים

מאת נטע ליבנה

אם תשאלו מה אני מעדיפה מתוק או מלוח, התשובה תהיה ברור וחד משמעית, מ-ל-ו-ח!! אין על מאפים מלוחים, בייגלכים, בורקסים ומקלות מלוחים מכל סוג. למזלי החיבה העזה שלי למלוח פוסח על חטיפים, במבה, תפוצ'יפס וחבריהם לא מדברים אלי, אבל מאפים מלוחים הם החיים!

להיות דיאטנית ובלוגרית אוכל זה אתגר לא קטן, הכנת מתכונים אטרקטיבים לבלוג שיהיו גם טעימים וגם בריאים זה עוד אתגר לא קטן ולמזלי אני מצליחה לעמוד בו.

רוגלעך גבינה הם החיבור המושלם בין מאפה מלוח למתכון דיאטטי. ההכנה סופר פשוטה ומהירה רק שצריך לתת לבצק לנוח במקרר לשלוש שעות, כך שאם בא לכם להתענג על המאפה מלוח אתם צריכים לתכנן מראש. ואם תשאלו אותי, תכינו מראש כמות כפולה לרוגלעך האלה יש נטייה להתחסל במהירות על חלל.

רוגלעך גבינה מושלמים ודיאטטים

מספר מנות 64 רוגלעכים קטנים

מצרכים

  • 2 ו- 1/2 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת

לציפוי

  • 1 ביצה מוקצפת
  • אורגנו ואבקת שום אם בא לכם להפוך את הרוגלעך לגירסה מופחתת שומן של מקלות שום קלאסים

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל חומרים, למעט הביצה הטרופה והתבלינים, בקערה גדולה. לשים עד שמתקבל בצק מעט דביק וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום 3 שעות, הכי טוב להשאיר למשך לילה.

  2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבניות אפייה בנייר פרגמנט.

  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-8 חלקים שווים.

  4. כל פעם נעבוד עם 1/8 מהבצק. ניצור כדור ונעביר למשטח מקומח קלות, נפזר עוד מעט קמח מעל ונרדד עם מערוך לעיגול בעובי של 3-5 מ"מ.

  5. בשלב זה אפשר לפזר את התבלינים על העיגול שנוצר.

  6. בעזרת חותכן פיצה נחלק את העיגל ל-8 חלקים שווים. נגלגל כל חלק מהקצה הרחב לקצה הצר, כך שיווצר לנו מיני רוגלעך.

  7. נעביר את הרוגלעכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונבריש בביצה הטרופה.

  8. אופים 15-20 דקות או עד שהרוגלעך מזהיב. מקררים לפחות 5 דקות לפני שמגישים.

הערות

ברגע שהרוגלעך התקררו לגמרי אפשר להעביר לקופסה אטומה ולשמור בפריזר עד חודש.

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה