[bws_google_captcha]

וופל בלגי בריא מקמח כוסמין

מאת נטע ליבנה
וופל בלגי בריא מקמח כוסמין

אם תשאלו חברים שלי מה הם הכי אוהבים לאכול בארוחת בראנצ' אצלי בבית, מיד אחרי שיזכירו את הפנקייקים הבריאים הם ידברי על וופל שבלגי. אני יודעת שבארץ מעדיפים ארוחת בוקר ישראלית מסורתית, אבל אני אוהבת פחמימות ובעיני וופל בלגי זה לא סתם קינוח, וופל בלגי הוא ארוחת שבת בבוקר קלאסית.

וופל בלגי בריא מקמח כוסמין

מתכון וופל בלגי קלאסי מחייב הקצפת חלבונים וקיפול של הבלילה. מי שמכיר אותי יודע שיש לי חיבה מסויימת לקיצורי דרך או במילים אחרות אין לי סבלנות ובטח שלא בבוקר לעמוד להפריד ביצים להקציף וכו'.

וופל בלגי בריא מקמח כוסמיןוופל בלגי בריא מקמח כוסמין

אז אם בא לכם וופל בלגי קלאסי עם טוויסט בריאותי שקל ממש להכין, אתם תשתגעו על המתכון הזה. כל מה שצריך זה 2 קערות וכף. ואם אין לכם עדיין מחבת להכנת וופלים ולא בא לכם לקנות מכשיר יקר ומסורבל, אתם יכולים להזמין מחבת כזו בגרושים מאלי אקספרס, מצרפת קישור למחבת שלי יש בבית.

וופל בלגי בריא מקמח כוסמין
5 from 1 vote
הדפס

וופל בלגי בריא מקמח כוסמין

Course Breakfast
Keyword וופל בלגי, מתכון בריא, קמח כוסמין
זמן הכנה 7 דקות
משך הבישול 25 דקות
סה"כ זמן הכנה 32 דקות
מספר מנות 15 וופלים

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל
  • 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  1. בקערה בינונית טורפים ביצים, חלב, שמן וסוכר.

  2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.

  3. מוסיפים את התערובת הרטובה אל היבשה ומערבבים היטב.

  4. מחממים מחבת וופלים ומרססים בתרסיס שמן. יוצקים כף וחצי מהתערבות למחבת, סוגרים ומחכים עד שהמחבת מתחילה להוציא אדים והחלק העליון מתרומם טיפה. הופכים את המחבת ומבשלים עוד דקה או שתיים. פותחים את המחבת בעדינות ומשחררים את הוופל מהתבנית ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת התערובת.

הערות

מגישים חם בתוספת סירופ מייפל או שוקולד.

לגרסה פרווה ניתן להחליף את החלב בכל חלב צמחי שתחליטו.

וופל בלגי בריא מקמח כוסמין

בטח יעניין אתכם גם

1 comment

נירית 19 בדצמבר 2020 - 16:04

5 stars
מאוד טעים! תודה!

Reply

השאר תגובה