Array
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון

מאת נטע ליבנה
פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון

פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון ומושלמת לשבועות ובגדול בכלל. אני מתגעגעת ליוון! אין דרך אחרת להגיד את זה, לחופים, לחופש, לריח של הקיץ אבל גם לאוכל. יש משהו באוכל היווני שפשוט עושה לי את זה. אני לא בטוחה כמה ישראלים עפים על המטבח היווני אבל אני שבויה שלו. החל מהסלט המושלם ועד לגבינות והמאפים הפריכים בטרוף.פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון

אז החלטתי לשלב בין שתי אהבות, אוכל יווני וחג שבועות. ותחסכו ממני בבקשה ששבועות זה לא חג הגבינות, אני יודעת את זה ועדיין אצלנו עושים ארוחה חלבית אז יש מתכון חלבי ומופלא לפשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון.פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון

עכשיו כמה הפשטידה הזו קלה להכנה? קלה ברמה שליאו יכול להכין אותה ואני מזכירה לכם שהוא רק בן חמש וחצי. וכמה טעימה? עשיתי כמה טסטים וכולם חוסלו עוד באותו יום!פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון

אז יאלה קבלו פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון שהולכת לכבוש את שולחן החג שלכם.

 

אם הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

5 from 2 votes
הדפס

פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון

מספר מנות 1 תבנית 20X25 ס"מ

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 4 בצל ירוק קצוצים
  • 300 גרם עלי תרד שטופים
  • 380 גרם גבינת פטה עיזים אפשר גם כבשים
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח

לציפוי

  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה

  1. במחבת גדולה מאדים בשמן זית את הבצל הירוק והתרד ממש עד שהתרד מתכווץ ומאבד את רוב הנוזלים.

  2. מעבירים למסננת ומניחים לתרד להגיר נוזלים מספר דקות.

  3. בקערה נפרדת מערבבים פטה, חלב, ביצים וגבינה צהובה.

  4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ולמלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד.

  5. מוסיפים את התרד המסונן מנוזלים ומקפלים פנימה.

  6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת מעט ומפזרים מעל גבינה צהובה.

  7. אופים על 180 מעלות 40-45 דקות או עד שמזהיב יפה.

  8. מצננים מעט לפני שפורסים ומגישים.

8 comments
4

בטח יעניין אתכם גם

8 comments

מורן 24 במאי 2023 - 6:24

בוקר טוב
אפשר להחליף את הבצל הירוק בבצל לבן?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:20

עדיף לוותר על הבצל בכלל במקרה כזה

Reply
cohen 27 במאי 2023 - 10:05

bonjour
pourriez vous me donner les quantités en poids

Reply
רוני 8 בספטמבר 2023 - 21:59

5 stars
הכנתי ויצאה נהדרת! גם בן השנה ו8 שלי טרף בהנאה רבה 🙂 תודה!

Reply
נטלי 15 בספטמבר 2023 - 9:49

היי, אפשר חלב שקדים במקום רגיל?

Reply
נטע ליבנה 6 באוקטובר 2023 - 19:22

בהחלט

Reply
דפנה 9 במרץ 2024 - 18:34

אפשר קמח שקדים במקום קמח? (דיאטה קטוגנית)

Reply
Meytal 6 באפריל 2024 - 19:57

5 stars
מעולה.. ממש טעימה. הכנתי כבר 3 פעמים. שאלה. אפשר להחליף תרד בתירס על אותו עיקרון

Reply

Leave a Comment






This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.