אני יודעת שזה הרגע האחרון, אבל אתם מפציצים בבקשות למתכון לקציצות פארסה (כרישה) באינסטוש. אז בלי הרבה טקסט על כמה אנחנו בתקופה הזויה או כמה מאתגר זה להיות בבית עם ילד בן 2.2 שנים, שבדיוק עושה גמילה מחיתולים ומפריע למאמא לעבוד (כמו שרואים בתמונות).
קבלו מתכון סופר פשוט ומהיר לקציצות פארסה קלאסיות, כאלה שהסבתות מכינות כל פסח. אם גם לכם בא קצת טעם של סבתא מחר בערב חג, הקציצות האלה הן בול מה שאתם צריכים להכין.
כמובן ששדרגתי קצת את המתכון הקלאסי ואפיתי את קציצות הפארסה במקום לטגן. אני תמיד מעדיפה לאפות קציצות, החיסכון בבלאגן ובעיקר בשמן ובקלוריות, עושה את הקציצות טעימות יותר.
קציצות פארסה אפויות
מצרכים
- 2 כרישות גדולות
- 1/2 כוס קמח מצה
- 2 ביצים
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כורכום
- שמן לשימון הידיים
הוראות הכנה
-
שוטפים את הכרישה, מסירים את הקצה, פורסים לחצי וקוצצים דק דק. אני אוהבת להשתמש גם בחלק הירוק אבל אפשר גם רק עם הלבן.
-
שמים את הכרישה הקצוצה בסיר גדול וממלאים במים כך שיכסה את הכרישה ועוד קצת.
-
מביאים את המים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20-25 דקות או עד לריכוך מלא.
-
מעבירים את הכרישה למסננת מעל הכיור ומשאירים כחמש דקות, עד שכל הנוזלים סוננו לגמרי.
-
מכניסים לקערה גדולה את הכרישה המבושלת ויתר המרכיבים.
-
לשים לתערובת אחידה. בעזרת ידיים משומנות מקבבים קציצות בשטוחות בקוטר 5-6 ס"מ.
-
מניחים את הקציצות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות או עד להזהבה, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
-
אפשר להגיש חם או לשמור בקופסא אטומה, עד 4 ימים, במקרר ולחממם בתנור לפני ההגשה.
3 comments
נראה מעולה. אם לא שומרים כשלפ- אפשר קמח כוסמין? קמח מלא?
כן!
אפשר קמח שקדים במקום קמח מצה?