[bws_google_captcha]

עוגיות קוקוס כשל"פ

מאת נטע ליבנה
עוגיות קוקוס כשל"פ

פעם היה לי בלוג באנגלית. כשהתחלתי לכתוב פה חשבתי שהכי פשוט יהייה להתשמש בכל התמונות שכבר צילמתי (בכל זאת 3 שנים של עבודה) ולתרגם את המתכונים. בהתחלה זה עבד לי ואז הבלוג קיבל חיים משלו. מתכונים שמותאמים לקהל קורא אנגלית לא בהכרח מתאימים לנו הישראלים.עוגיות קוקוס כשל"פ

בבלוג הישן היו מתכונים מעולים! לא תמיד בריאים אבל מוצלחים וטעימים בטרוף. היום בצהריים התחשק לי עוגיית קוקוס או כמו שקוראים לזה אצלנו בבית מקרון קוקוס (בכל זאת צרפתים 😉 ). נזכרתי שהיה מתכון מושלם שהכנתי פעם, לא זכרתי אם הוא כשל"פ או בכלל קל להכנה אבל זכרתי שהיה אחד ושהתמונות היו מהממות.עוגיות קוקוס כשל"פ

אז דיפדפתי לי בבית הישן שלי, בין קירות מתקלפים וטקסטים ישנים. ומצאתי את המתכון המושלם לעוגיות קוקוס כשל"פ ומ-4 מצרכים בלבד. עשה לי קצת קווץ בלב, אתם מכירים את התחושה הזן? כמו געגוע למשהו מוכר ורחוק מאוד.

מפה לשם הכנתי את המתכון ופרסמתי את כל השלבים בסטורי. ועכשיו מעלה אותו פה בעיברית. רוצו להכין זה יותר טוב מכל עוגיית קוקוס שתקנו בסופר, מבטיחה!

עוגיות קוקוס כשל"פ

מצרכים

  • 2 חלבונים מביצה L
  • 1 קורט מלח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות קוקוס טחון
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו בלון את החלבונים והמלח. מתחילים להקציף במהירות גבוה.

  2. כשמתחיל להיווצר בועות קצף מוסיפים לאט לאט את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף לבן ויציב.

  3. מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים עוד רבע דקה.

  4. מקפלים לקצף את הקוקוס רק עד שנטמע.

  5. בעזרת 2 כפיות או כפות יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט.

  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 17-20 דקות או עד להזהבה.

  7. מצננים ומגישים. אפשר לשמור בקופסה אטומה עד שבוע.

הכנתם עוגיות קוקוס? אל תשכחו לתייג המטבחשלנטע באינסטוש או לשלוח לי תמונה!

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה