שטרודל תפוחי עץ הוא לגמרי מתכון שאמורים לפרסם בראש השנה, אבל אצלי בבית זה מתכון שנאפה תמיד כשיש אינפלציה של תפוחים ובא לנו משהו מתוק ובריא.
האמת היא שמאפה התפוחים הוא סוג של אלתור מהיר וטעים לרגעים האלה שממש בא לי משהו מתוק עם הקפה, אבל לא ממש בא לי על כל הקלוריות ורגשות האשמה שאחרי. השבוע היה מזג אוויר מושלם לאכול שטרודל תפוחים חם בלי רגשות אשמה. כזה עם מעטפת קריספיית מבחוץ ועלים נימוחים מבפנים, עם מילוי רך של תפוחים מתקתקים וקינמון.
השבוע אולגה מהמרכיב הסודי קפצה אלי והיה לי תירוץ מושלם להכין שטרודל, כי מה נאכל ליד הקפה אם לא שטרודל? אולגה טבעונית אז הכנתי את השטרודל עם שמן קוקוס במקום חמאה, כך שהשטרודל גם פרווה ומתאים כקינוח לארוחות בשריות למי ששומר כשרות. הטעם היה מושלם, אבל אם אתם לא מחובבי ג'אנר הטבעוני/פרווה ומעדיפים את המאפים שלכם עם חמאה, אתם לגמרי יכולים להחליף את שמן הקוקוס במתכון בחמאה.
וכשאתם מכינים את השטרודל אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע או לשלוח לי בפרטי באינסטוש.
שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו
מצרכים
- 6 תפוחי עץ בינוניים
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף שמן קוקוס
- 1 כפית קינמון
- 1 כף סוכר
- 6 עלי פילו
- 1/4 כוס שמן צמחי עדיף קנולה
- 1 כף סילאן או מייפל טבעי
- 1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
הוראות הכנה
-
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מעבירים את התפוחים החתוכים לקערה עם מים קרים וכף מיץ לימון.
-
מחממים שמן קוקוס במחבת גדולה.
-
מסננים את התפוחים מהמים ומוסיפים למחבת עם שמן הקוקוס. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהתפוחים מתרככים. מורידים מהאש ומניחים לתפוחים להתקרר.
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
פורסים עלה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים היטב בשמן (אם קשה להפריד עלה אחד אפשר להשתמש בזוג עלים יחד).
-
מניחים מעל עלה פילו נוסף וחוזרים על פעולת ההברשה, עד לשימוש בכל העלים.
-
מניחים בשליש התחתון של הבצק בחלקו הרחב את מלית התפוחים בשורה ישרה. מגלגלים בזהירות לרולדה ומעבירים לתבנית.
-
מברישים את השטרודל בשמן שנותר ומעט סילן ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
-
אופים במשך 25-35 דקות או עד שהשטרודל מזהיב.
-
מגישים חם.
2 comments
את חושבת שאפשר לעשות את המתכון עם דפי אורז?
לא יודעת, בחיים לא ניסיתי להחליף פילו בדפי אורז.
אבל אם את מנסה דווחי, אני ממש סקרנית עכשיו.