[bws_google_captcha]

טראפלס שוקולד חמאת בוטנים ופיסטוקים טבעוני

מאת נטע ליבנה
טראפלס שוקולד חמאת בוטנים ופיסטוקים טבעוני

לפני כמעט שנתיים אפרת המהממת פרסמה מתכון מופלא לטראפלס שוקולד טחינה מושלמים. שניה אחרי שאפרת פרסמה את המתכון שלה רצתי למטבח ונעמדתי בבושת פנים מול המזווה לגלות שאין לי אפילו טיפת טחינה בבית.

מי שמכיר אותי יודע שמהרגע שהחלטתי להכין משהו אני לא אנוח עד לשניה שהמתכון יתורגם למעשה ויונח על שולחן המטבח שלי. אבל מה לעשות שלא היתה לי טחינה?

טראפלס שוקולד חמאת בוטנים ופיסטוקים טבעוניטראפלס שוקולד חמאת בוטנים ופיסטוקים טבעוני

עלה לי רעיון גאוני, אם אין טחינה נשתמש בחמאת בוטנים! כמובן שתוך כדי שאני מספרת על הרעיון שלי בקול, עדי כבר התחיל לצחוק עלי ולהרצות לי על איך אני תמיד משנה מתכונים, ולמה לא לחכות פשוט כמה שעות וללכת לקנות טחינה כדי להכין כמו שכתוב. אבל מי בכלל הקשיב לו, אני הייתי ממוקדת מטרה, בא לי את הטראפלס האלה ולא הסכמתי לוותר רק בגלל שלא היתה לי טחינה בבית……

הניסוי צלח וזה הרגע לספר שגם עם חמאת שקדים הטראפלס האלה יוצאים נפלא. רוצו להכין אותם, עוד כמה שעות תוכלו לנשנש טראפלס שוקולד חמאת בוטנים ופיסטוקים טבעוני ומושלם.

טראפלס שוקולד חמאת בוטנים ופיסטוקים טבעוני

ואם אתם מכינים אותם אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש #המטבחשלנטע.

5 from 1 vote
הדפס

טראפלס שוקולד חמאת בוטנים ופיסטוקים טבעוני

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 4 hours
סה"כ זמן הכנה 4 hours 10 דקות

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי עדיף 60% מוצקי קקאו
  • 1 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה
  • 1/2 כוס פיסטוקים מקולפים

הוראות הכנה

  1. מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק מלבנית באורך 28 ס״מ.

  2. קולים את הפיסטוקים על מחבת, מקפיצים כל כמה שניות ושמים לב שהפיסטוקים לא נשרפים. הפיסטוקים מוכנים כשניחוח עז עולה מהמחבת. ומניחים בצד.

  3. בקערה מתאימה למיקרו מניחים את השוקולד וממיסים במיקרו באינטרוולים של 30 שניות, מערבבים בין לבין, עד לקבלת שוקולד מבריק ונוזלי.

  4. מוסיפים את חמאת הבוטנים לשוקלד ומערבבים. מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים ומערבבים.

  5. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומכסים בנייר אלומיניות. מעבירים את התבנית לפריזר למינימום 4 שעות או לכל הלילה.

  6. מוציאים מהפריזר ובעזרת סכין חדה חותכים לקוביות קטנות. מעבירים לכלי אטום ושומרים בקרור במקרר או בפריזר.

6 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

6 comments

הדר 17 באפריל 2020 - 1:59

היי,
מבחינת חיטוב וקינוח ״בריא״ יותר.. עדיף להחליף לטחינה את החמאת בוטנים? ולגבי פיסטוקים, יש להם ערך תזונתי ככה שלא כדאי לוותר עליהם?
תודה

Reply
נטע ליבנה 19 באפריל 2020 - 9:21

אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה, אך הטבעם ישתנה.
מבחינה בריאותית איןם ממש הבדל כל עוד את משתמשת בחמאת בוטנים טבעית ולא ממותקת.
הפיסטוקים מוסיפים טעם, את לא חייבת להוסיף וכמובן שהם מוסיפים קלוריות לטראפלס.

Reply
מיכל 10 ביוני 2020 - 21:27

היי, חמאת בוטנים טבעית לא חלקה, עם שבבים, יכולה גם לעבוד?
תודה!

Reply
נטע ליבנה 11 ביוני 2020 - 23:12

לגמרי יעשה את העבודה, אבל ישנה את המרקם

Reply
מיכל 22 ביולי 2020 - 14:24

5 stars
תודה רבה יצא טעים בטירוף!
אני רוצה לנסות גם עם חמאת שקדים במקום החמאת בוטנים.. אז היחס נשאר אותו יחס? כוס של חמאת שקדים?

Reply
נטע ליבנה 23 ביולי 2020 - 22:47

בול אותו דבר

Reply

השאר תגובה