[bws_google_captcha]
שיבולת שועל אפויה

הילדים בחופשה ובא לכן להכין להם ארוחות בוקר מושקעות וטעימות. רק שלמי יש זמן לעמוד במטבח ולטגן פנקייקים בימי חול? אז למה שלא תנסו להכין שיבולת שועל אפויה שהיא ארוחת בוקר מושלמת שאפשר להכין מראש ולהגיש בבוקר בשניה.שיבולת שועל אפויה

בגדול מדובר בעוגת בוקר נהדרת! כזו שמכינים משיבולת שועל שהיא סופר מזינה ובריאה עם המון סיבים תזונתיים ויטמינים ומינראלים. אתם יכולים לבחור אם להוסיף לה שוקולד או לא ואפילו להכין אותה בגרסה טבעונית אם אתם מעדיפים. אופים מראש חותכים לקוביות בגודל רצוי ושומרים במקרר לכל השבוע (אם תצליחו לשמור עליה כל כך הרבה זמן).

מערבבים רטובים בקערה מוסיפים יבשים ואופים בתנור. בלי בלאגן בתנור ובאפס מאמץ. ובגדול אתם יכולים להעבור את זה כעוגת בוקר לכל דבר. רק שאין פה תוספות של סוכר כמו בכל עוגה רגילה, ההמתקה היא עם כף אחת של מייפל ובננות סופר בשלות. בקיצור ארוחת בוקר סופר מזינה שאפשר להגיש לילדים או לקחת איתנו למשרד בכיף ועם ידיע ברורה שבחרנו לעשות טוב לגוף שלנו.שיבולת שועל אפויה

ואם לא בא לי לתת לילדים שוקולד על הבוקר? אין בעיה לוותר על השוקולד צ'יפס. למרות שבעיני זה ממש סבבה לתת גם שוקולד בארוחת בוקר מדי פעם ולהעביר את המסר שמותר לאכול הכל, כל עוד זה במידה.
ואם בא לי להפוך את השיבולת שועל האפויה לטבעונית? פשוט ממירים את החלב בחלב צימחי שאוהבים. ניסיתי עם חלב שיבולת שועל ומשקה שקדים ושניהם עבדו מצויין!!
ואם אני רוצה להגיש את השיבולת שועל האפויה לפעוטות? אין שום בעיה לוותר על השוקולד וגם על האגוזים. עדיין תצא עוגה טעימה ומזינה.
ואם אני לא אוהב בננות? אפשר להמיר את הבננות ב-200 גרם רסק תפוחי עץ.

הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.

שיבולת שועל אפויה - ארוחת בוקר מושלמת

מצרכים

  • 2 בננות בשלות
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה
  • 1/2 כוס חלב אפשר כל חלב צמחי שאוהבים
  • 1 כף מייפל טבעי
  • 1 כפית וניל
  • 2 כוסות שיבולת שועל גסה
  • 1 ו-1/2 כפיות קינמון
  • 1 כפית אבק אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס *לא חובה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך *לא חובה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית 20X20 ס"מ בנייר פרגמנט.

  2. מועכים בקערה את הבננות.

  3. מוסיפים חמאת בוטנים, חלב, מייפל ווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  4. מוסיפים את היבשים ומערבבים עד לאיחוד.

  5. מעבירים לתבנית שהכנו ואופים 30-35 דקות או עד שמזהיב.

  6. מצננים היטב וחותכים לגודל רצוי.

  7. שומרים במקרר בקופסא סגורה עד שבוע.

2 comments
1

בטח יעניין אתכם גם

2 comments

ענבל 18 באוגוסט 2023 - 0:00

הי נטע. אני רוצה להכין אבל אין בננות. במה להחליף? או שאפשר לוותר?

Reply
נטע ליבנה 2 בספטמבר 2023 - 17:07

רסק תפוחי עץ יעבוד מצויין

Reply

השאר תגובה