אם יש מנה שאני עפה עליה במסעדת אזוריה זה הרביולי סלק. המנה הזו תמיד עושה לי חשק לחזור הביתה ולחכות אותה, כי היא באמת מושלמת. ועם כמה שאני אוהבת לאכול אותה במסעדה, בעיני לשבת בבית להכין שולחן של טאפסים ולפתוח בקבוק יין זו חוויה משודרגת.
כבר חודשים שאני מבטיחה לעצמי שהפעם אני חוזרת הביתה ומכינה רביולי סלק ותמיד זה איך שהוא מתפספס לי. אבל השבוע, אולי בגלל שבועות ואולי בגלל שמזג האוויר כבר נהייה כזה שאפשר לפתוח בקבוק יין ולשבת במרפסת או בגינה, החלטתי להכין רביולי סלק. אתם לא מבינים איזה מנה פשוטה להכנה וכמה שהיא טעימה!!
רגע לפני שאתם ניגשים להכין, כמה מילים על הסלק שהוא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי. הסלק עשיר בנוגדי חמצון שמגיע מבטאלאנים (Betalain) שגם נותנים לסלק את צבעו הייחודי, הוא גם עשיר במינראלים חיוניים. סלק הוא מקור נהדר לצבע מאכל טבעי, אני ממש אוהבת להכין ממנו לחמניות ורודות, קרקרים ורודים ולפעמים גם מוסיפה אותו לתערובת תפוחי אדמה שתהפוך לניוקי או פירה סגול. הוא מתקתק ומשתלב נהדר בסלטים וממש כיך לאכול אותו צלוי בתנור או כצ'יפס באייר פרייר.
אני חושבת שרביולי סלק הוא באמת פתיח נהדר לערב שבועות ובטוח שאם תתכינו את המנה תקבלו אין ספור מחמאות.
לחצו פה לעוד מתכוני שבועות טעימים ובריאים!
מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
רביולי סלק מושלם
מצרכים
- 1 סלק גדול
- 1/2 כפית מלח
למילוי
- 1/2 גליל גבינת עיזים אני השתמשתי בפרומעז'
- 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים דק
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/8 כפית מלח
לתחמיץ מעל
- מיץ מלימון אחד בינוני
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 1 חופן פיטרוזליה קצוצה דק
- קורט מלח
הוראות הכנה
-
מקל]ים את הסלק ופורסים דק על מנדולינה.
-
מביאים סיר מים לרתיחה מוסיפים מלח ואת הסלק הפרוס. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה או עד שפרוסות הסלק מתרכות.
-
מוציאים את הסלק למסננת ומניחים בצד לקירור.
-
מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד לאיחוד.
-
מכינים את התחמיץ: מערבבים היטב את כל חומרי התחמיץ.
-
מכינים את הרביולי: לוקחים פרוסת שלק, מניחים בחלק התחתון כפית מילוי, סוגרים לצורת חצי ירח ומניחים בצלחת הגשה.
-
שופכים מעל לרביולי המוכן כפית תחמיץ ומגישים.
הערות
אתם יכולים להכפיל ואפילו לשלש כמויות אם אתם מגישים את הרביולי לכמות גדולה של סועדים. אני חושבת שהכמות במתכון מתאימה לשני סועדים כמנת פתיחה כיפית.
4 comments
אפשר להשתמש בסלק מוכן בוואקום? הוא רך מספיק ?
ואפשר להכין יום לפני ורק את התחמיץ בהגשה?
מאמינה שכן. לא ניסיתי אבל בהגיון זה יעבוד
מסתבר שכאשר מקלפים את הסלק ומבשלים במים
הסלק מאבד את הצבע ככה שקיבלתי פרוסות סלק עם צבע מחריד ןאת הרביולי כבר לא אכין לחג!!
מעולם לא קרה לי