אי שם לפני שנים כשהתחלתי לעבוד כדיאטנית גיליתי שמה שבאמת דרוש למטופלים שלי זה מתכונים קלים להכנה, בריאים, מזינים וטעימים. אז לפני שנים לא הבנתי כלום במטבח אז פניתי למי שכן יודעת, אמא שלי, והיא נתנה לי מתכון אליפות לפשטידת תירס מהירה שכולם אוהבים.
מאז ועד היום כמעט ואין מטופלת שלא מקבלת את המתכון בשלב כל שהו בטיפול. העניין הוא שלא רק שקל להכין את פשטידת התירס, גם לא צריך שום ידע או הבנה במטבח. עוקבים אחרי המתכון אחד לאחד ומקבלים פשטידה טעימה. עכשיו שימו לב, זו פשטידה עשירה בחלבון שתתאים גם למי שעושה תהליך חיטוב ורוצה להנות מארוחה כיפית אחרי אימון. באמת שאני לא מבינה איך לא העליתי אותה לכאן עד עכשיו.
כל מה שצריך זה להתארגן על מצרכים ולהכין אותה פעם אחת, לחלק למנות ויש ארוחת ערב מוכנה במקרר לכל השבוע. פשוט מוציאים מהמקרר מחממים, חותכים ירקות וסגרנו פינה עשירה בסידן וחלבון.
עכשיו אם אתם הרפתקנים במטבח, אפשר להשמיט את התירס ולהחליף אותו בפטריות, ברוקולי, כרובית ואפילו חצילים שרופים בתנור. אבל תקשיבו זו לגמרי הפשטידה שכדאי להכין אם רוצים להכין מראש ארוחת ערב מזינה לערבים שאין בהם כח לבשל ולהשקיע במטבח.
ומבחינת ערכים תזונתיים, אם מחלקים את הפשטידה ל-6 מנות מקבלים לכל מנה:
אנרגיה: 275 קלוריות
פחמימה: 20 גרם
חלבון: 22 גרם
שומן: 11.6 גרם
סידן: 285 מ"ג
כולסטרול: 109 מ"ג
יאלה רוצו להכין ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא!
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
פשטידת תירס מהירה שכולם אוהבים
מצרכים
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם קוטג' 5%
- 200 גרם יוגורט פרו 1.5%
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס קמח תופח
- 1 קופסאת שימורים תירס לייט מסוננת היטב
לטופינגס
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה
-
טורפים בקערה ביצים וגבינות.
-
מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים עד לאיחוד.
-
מוסיפים את התירס המסונן ומערבבים
-
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת.
-
אופים על 180 מעלות 40-45 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.
-
מצננים מעט ומחלקים ל-8 חלקים שווים ומגישים.