בראוניז קרמל טבעוניים ללא גלוטן וללא אפייה כי למי יש כוח להפעיל תנור בחום הזה
התחשק לי להעלות מתכון מתוק וטעים לסוף שבוע, אבל החום גמר אותי אז החלטתי להכין בראוניז קרמל ללא אפייה. בגדול יש בבלו כבר כמה מתכונים לבראוניז בריאים ללא אפייה, אבל הפעם אני חושבת שהתעליתי על עצמי עם שכבת קרמל מחמאת בוטנים שהיא שדרוג לכל בראוני בעולם.
תקשיבו, זה אולי נראה כמו קינוח שחיתות אבל מדובר בקינוח סופר בריא ומזין. ורגע לפני שכולם יתקפו אותי באינסטוש שזה מלא קלוריות… כן, יש פה לא מעט קלוריות לכל המתכון! אבל וזה אבל ענקי, אי אפשר לאכול יותר מביס או שניים מהחלום הזה. לא כי זה מתוק מדי, אלה כי ביס או שניים באמת סוגרים פה פינה. אז תחליטו כמה גדולים או קטנים אתם חותכים את הבראוניז קרמל ובאמת עופו על החיים.חשוב לשמור את הבראוניז המוכנים בפריזר ולהוציא ממש דקה או שניים לפני שמגישים. ואגב זה גם אחלה נישנוש לילדים, אפשר אפילו לוותר על ציפוי השוקולד ולהגיש להם רק את הבראוני קרמל, אצלי בבית זו היתה הצלחה כבירה ואחלה דרך להוסיף תמרים וחמאת בוטנים במקום עוד חטיף שוקולד או גלידה מהמכולת.
הכנתם ונהנתם אל תשכחו לחזור ולספר איך יצא בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה.
בראוניז קרמל טבעוניים ללא גלוטן וללא אפייה
מצרכים
בסיס בראוניז
- 10 תמרי מהג'ול ללא גלעין
- 1/2 כוס חמאת שקדים או בוטנים
- 3 כפות קקאו איכותי
- 1 כפית תמצית וניל
שכבת קרמל
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/4 כוס מייפל טבעי
- 2 כפות חמאה טבעונית או שמן קוקוס
- קורט מלח
ציפוי שוקולד
- 150 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
מכינים את שכבת הבסיס/הבראוניז
-
מכניסים למעבד מזון תמרים, חמאת שקדים, קקאו ווניל וטוחנים בפולסים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
-
משטחים את המסה בתבנית אינגלייש קייק מרופדת בנייר אפייה
מכינים את שכבת הקרמל
-
מערבבים בקערה חמאת בוטנים, מייפל, חמאה טבעונית וקורט מלח.
-
יוצקים את שכבת הקרמל על שכבת הבראוניז ומשטחים בעזרת לקקן.
-
מעבירים את התבנית לפריזר ללפחות שעתיים.
מכינים את הציפוי
-
ממיסים את השוקולד והשמן במיקרו בפולסים של 30 שניות, בין לבין מערבבים עד שמתקבל נוזל נוצץ.
-
מוציאים את התבנית מהפריזר וחותכים לחתיכות בגודל רצוי אני הכי אוהבת מלבנים קטנים (ממש כמו בסרטון).
-
טובלים כל בראוני בשוקולד המומס ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
מחזירים למקרר לעוד 10 דקות ומגישים.
-
את החטיפים שומרים במקרר בקופסה אטומה.