כל פעם שאני שואלת את עדי מה בא לו שאכין טעים התשובה היא בראוניז שוקולד. לא משנה מה האירוע וכמה אני אוהבת להשקיע, הוא תמיד יבחר בבראוניז. השבוע הוא חגג יומולדת עגול כל כך התרגשתי בשבילו, שהכנתי עוגת יום הולדת סופר מושקעת, רק כדי שהוא יחזור הביתה ויגיד "ממי, למה את עושה את כל השטויות האלה? תכיני לי בראוניז וסגרנו עניין".
זה לא שהוא לא מעריך את ההשקעה, הוא פשוט שונא שאני נתקעת שעות במטבח. סך הכל התחתנתי טוב, אין יותר מדי דרישות ממני בגיזרת הבישולים, אני מקבלת "וואוו" ו"ממי, איך יצא לך טעים" גם על המתכונים הכי פשוטים בעולם. כך שכמו תמיד, גם אחרי שהכנתי עוגת יום הולדת, חזרתי למטבח הוצאתי קערה, כף וכמה מצרכים מהמזווה והמקרר ותוך חצי שעה עמדה על השולחן תבנית בראוניז שוקולד פקאן ומלח גס.
יש כבר כמה מתכוני בראוניז בבלוג, אבל המתכון הזה הוא הכי משוגע ומוצלח שהכנתי עד עכשיו. הבראוניז יוצאים סופר פאדג'ים ושוקולדים, והם יש בהם טוויס טעמים של שוקולד ומלח גס, שזה בין השילובים שאני הכי אוהבת.
כמו תמיד אתם יכולים לשנות ולעשות הטעמות למה שאתם אוהבים. לא אוהבים פקאנים? תחליפו באגוזי מלך, שוקולד צ'יפס, סוכריות m&ms או תורידו בכלל. מעדיפים בראוניז פרווה שיתאימו כקינוח לארוחה בשרית, החליפו את החמאה בשמן קוקוס או נטורינה של שמרית. אני חתכתי ל-16 בראוניז, אבל אתם בכיף יכולים לחתוך לריבועים יותר קטנים כי באמת שהבראוניז האלה סופר שוקולדיים.
בראוניז שוקולד פקאן ומלח גס
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קמח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס פקאנים קצוצים
לקישוט
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/2 כוס פקאנים קצוצים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת 20X20 בנייר אפייה ומשמנים מעט.
-
ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה שמתאימה למיקרו, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
-
מוסיפים מלח וסוכר חום ומערבבים בעדינות.
-
מוסיפים את הביצים, אחת אחת ומערבבים בין לבין עד שנטמעות.
-
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפקאנים ומערבבים רק עד לאיחוד.
-
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים.;
-
מפזרים מעל את הפקאנים והמלח הגס.
-
אופים 15-20 דקות או עד שהבראוניז מתייצבים במרכז.
-
מצננים היטב ומעבירים למקרר ללפחות שעה לפני שחותכים לקוביות.
הערות
- הבראוניז נשמרים במקרר כשבוע, בקופסה סגורה.
- אפשר להכין גם בגרסת פרווה, פשוט מחליפים את החמאה בשמן קוקוס.
3 comments
היי באיזה גודל של תבנית כדאי לאפות?
מצאתי. תודה
מתכון מעולה!!!! קל וטעים במיוחד