[bws_google_captcha]

עוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורק

מאת נטע ליבנה
עוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורק

אני לא זוכרת מתי בדיוק צפיתי בנטפליקס בתוכנית על כריסטינה טוסי, הקונדיטורית ששיגעה את אמריקה ופתחה את ה-Milk Bar המפורסם. מה שאני יודעת בוודאות זה שמהרגע שראיתי את התוכנית לא הפסקתי לפנטז על עוגת הספרינקלס המשוגעת שלה!עוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורקעוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורקאתמול נפגשתי עם אור, שהוא הקונדיטור הכי צעיר שאני מכירה, והחלטנו לשחזר את עוגת הספרינקלס או יותר נכון להכין עוגת יום הולדת בסגנון העוגה שמככבת במילק בר של כריסטינה. מה שאומר שברגעים אלו ממש מחכה לעדי עוגת יום הולדת של המילק בר מניו יורק במקרר 😉 שזה סופר משמח, כי היום הוא חוגג יומולדת וכמו תמיד לא מרשה לי לעשות לו שום דבר חגיגי במיוחד, אז לפחות הכנתי לו את עוגת יום הולדת מוגזמת ומהממת.עוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורק

האמת היא שהעוגה שהכנו היא לא העתק מדוייק של העוגה של המילק בר. כי אחרי שקראנו את המתכון המקורי הבנו שלמרות שעוגת היום הולדת של כריסטינה נראת מושלמת, היא קצת מוגזמת מדי בשבילנו. אז קיצצנו קצת בכמויות הסוכר וויתרנו על קרם החמאה ויצאה לנו עוגה שהיא גם יפה וגם סופר טעימה ולא כבדה מדי. באמריקה קוראים לה נייקד קייק (עוגה ערומה), בגלל שאין ציפוי על כל העוגה ורואים את השכבות החשופות.

כמה דגשים לפני שאתם רצים להכין:

  • אנחנו בחרנו להכין את העוגה בשכבות ולמלא בקרם, אבל אפשר לוותר על הקרם והשכבות ולהכין את העוגה ב-2 תבניות 20 ס"מ. אם בחרתם להכין בתבניות שימו לב שזמן האפייה מתארך מעט ל- 40-45 דקות אפייה או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  • אם החלטתם להכין את העוגה בשכבות, חלקו את הבלילה באופן שווה בין שתי תבניות האפייה. ישרו את הבלילה כמו בתמונה פה למטה. אם תיישרו את הבלילה על כל התבנית השכבות יצאו דקות מאוד ותשארו עם המון שאריות עוגה.סידור עוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורק
  • את שאריות העוגה תוכלול להפוך לקייק פופס או לאחסן בקופסה אטומה. אצלי הן חוסלו עד הערב, כי הן באמת טעימות בטרוף.
  • אם לא בא לכם להוסיף את הספרינקלס אתם לא חייבים. העוגה מושלמת גם בלי הספרינקלס, למרות שהם נותנים לה שיק אמריקאי.

עוגת יום הולדת של מילק בר בניו יורק

מספר מנות 1 עוגה בקוטר 20 ס"מ

מצרכים

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 400 גרם סוכר
  • 6 ביצים
  • 230 גרם רוויון
  • 130 גרם שמן קנולה
  • 1 כפית מחית וניל או 2 כפיות תמצית וניל
  • 590 גרם קמח
  • 12 גרם אבקת אפייה 1 ו-1/4 שקיות
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס ספרינקלס

לקרם

  • 750 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה, ומרססים בספריי שמן.

  2. מערבבים רוויון, שמן ותמצית וניל בקערה בינונית, ומניחים בצד.

  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומניחים בצד.

  4. מניחים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבלים במהירות גבוה עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

  5. מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים אחת אחת. ממשיכים לערבל עד לאיחוד.

  6. מוסיפים את התערובת הרטובה למיקסר בזרם איטי. ממשיכים לערבל עד שהתערובת נראת אחידה ותפוחה.

  7. מנמיכים מהירות ומוסיפים את תערובת הקמח למיקסר. מערבלים עד לאיחוד.

  8. מוסיפים את הספרינקלס ומערבלים עוד שני סיבובים בלבד.

  9. יוצקים מהתערובת לתבניות האפייה המוכנות, ממש כמו בתמונה.

    סידור עוגת יום הולדת של מילק בר ניו יורק
  10. אופים את העוגות 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש והעוגות זהובות ויציבות.

  11. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

מכינים את הקרם

  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, וניל וסוכר. מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  2. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף גדולה.

מרכיבים את העוגה

  1. בעזרת רינג 20 ס"מ קורצים מהעוגות 4 עיגולים שווים.

  2. מניחים את הרינג על משטח או תבנית הגשה, ומרפדים בשקף אפייה או בשמרדף חתוך.

  3. מניחים עיגול ראשון בתחתית הרינג. מזלפים מעגלים של קרם מהחלק החיצוני פנימה. צניחים מעל שכבת עוגה וחוזרים על הפעולה עד שמגיעים לעיגול הרביעי.

  4. מעבירים אתהעוגה למקפיא לחצי שעה לפני שמגישים או ששומרים במקפיא עד 5 ימים ומפשירים 4 שעות במקרר לפני שמגישים.

הכנתם עוגת יום הולדת? אל תשכחו לתייג #המטבחשלנטע באינסטוש!

בטח יעניין אתכם גם

השאר תגובה