מרגיש כאילו הקיץ נהייה חם יותר ויותר. אני יודעת שזה הגלובל וורמינג, אבל ג'יזס קשה לי לנשום מרוב שחם לי והדבר האחרון שבא לי זה להדליק תנור, כיריים או כל דבר שיחממם עוד קצת את הבית. אז החלטתי להכין גספצ'יו שזה בעצם עגבניות מרוסקות עם עושר של טעמים שכיף לשתות/לאכול בקיץ.
האמת היא שיש מתכון לגספצ'יו חם בבלוג, אבל את הגרסה הקרה עוד לא יצא לי לעלות. אז החלטתי שאין זמן יותר מתאים לזה מעכשיו. הכנת המרק לוקחת באמת פחות מעשר דקות, סה"כ להכניס מרכיבים לבלנדר ולהגיש. אם בא לכם קצת יותר קראנצ' אתם יכולים לקשת את המרק בקרוטונים. אני מעדיפה להכין אותם בבית, אבל אפשר ללכת על הגרסנ המהירה והקנויה, אם אין ברירה.
מקצרת את הפוסט ושולחת אתכם למטבח כבר עכשיו, כי באמת שחם לי מדי ואין לי כח לכתוב יותר.
אתם כבר עוקבים אחרי בטיקטוק?
מחכה לשמוע איך יצא לכם הגספצ'יו בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
גספצ'יו קיצי מושלם
מצרכים
- 700 גרם עגבניות
- 1 גמבה אדומה
- 1 מלפפון
- 1/4 צרור שמיר
- 1/4 צרור בזיליקום
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 3 כפות חומץ תפוחים
לקרוטונים
- 1/2 כיכר לחם מחמצת איכותי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית שום גבישי
הוראות הכנה
מכינים את הקרוטונים
-
שופכים מעל לקוביות הלחם שמן ז,ית מלח ושום. עם ידיים יבשות מערבבים ודואגים שכל קוביות הלחם יצופו בשמן ותבלינים.
-
אופים על 180 מעלות עד להזהבה.
-
חותכים את הלחם לקוביות ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.
מכינים את הגספצ'יו
-
חותכים את העגבניות לרבעים.
-
מוציאים את הגרעיים מהגמבה ופורסים.
-
מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר עוצמתי ומעבדים עש לקבלת מרקם רצוי.
-
שופכים את המרק לקעריות. מפזרים מעל קרוטונים מעט שמיר ועלי בזיליקום.
-
אפשר ליצוק מעל עוד שמן זית.