אם תשאלו חברים שלי מה הם הכי אוהבים לאכול בארוחת בראנצ' אצלי בבית, מיד אחרי שיזכירו את הפנקייקים הבריאים הם ידברי על וופל שבלגי. אני יודעת שבארץ מעדיפים ארוחת בוקר ישראלית מסורתית, אבל אני אוהבת פחמימות ובעיני וופל בלגי זה לא סתם קינוח, וופל בלגי הוא ארוחת שבת בבוקר קלאסית.
מתכון וופל בלגי קלאסי מחייב הקצפת חלבונים וקיפול של הבלילה. מי שמכיר אותי יודע שיש לי חיבה מסויימת לקיצורי דרך או במילים אחרות אין לי סבלנות ובטח שלא בבוקר לעמוד להפריד ביצים להקציף וכו'.
אז אם בא לכם וופל בלגי קלאסי עם טוויסט בריאותי שקל ממש להכין, אתם תשתגעו על המתכון הזה. כל מה שצריך זה 2 קערות וכף. ואם אין לכם עדיין מחבת להכנת וופלים ולא בא לכם לקנות מכשיר יקר ומסורבל, אתם יכולים להזמין מחבת כזו בגרושים מאלי אקספרס, מצרפת קישור למחבת שלי יש בבית.
וופל בלגי בריא מקמח כוסמין
מצרכים
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן קנולה
- 3 כפות סוכר
- 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל
- 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
הוראות הכנה
-
בקערה בינונית טורפים ביצים, חלב, שמן וסוכר.
-
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
-
מוסיפים את התערובת הרטובה אל היבשה ומערבבים היטב.
-
מחממים מחבת וופלים ומרססים בתרסיס שמן. יוצקים כף וחצי מהתערבות למחבת, סוגרים ומחכים עד שהמחבת מתחילה להוציא אדים והחלק העליון מתרומם טיפה. הופכים את המחבת ומבשלים עוד דקה או שתיים. פותחים את המחבת בעדינות ומשחררים את הוופל מהתבנית ומעבירים לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שנגמרת התערובת.
הערות
מגישים חם בתוספת סירופ מייפל או שוקולד.
לגרסה פרווה ניתן להחליף את החלב בכל חלב צמחי שתחליטו.
1 comment
מאוד טעים! תודה!