הטרנד של כוסות סושי אפויות רץ בטיקטוק כבר כמה חודשים והייתי חייבת לבדוק על מה כל המהומה. תקשיבו!!! יש פה קטע היסטרי של סושי שאפשר להכין בקלות בלי בלאגן ובלי תעופות של סוכר באורז. כלומר בשפת הדיאטנית אופציה שפויה לארוחת צהריים מזינה שמכינים בכמה דקות עבודה.
בעיני זה ווין ווין (win win) כי גם קיבלנו ארוחת צהריים או ערב בקלות וגם והכי חשוב מנה מזינה שאפשר לשלב בכל תוכנית אכילה, גם כזו של ירידה במשקל. העניין פה שמדובר באצת נורי, זו של הסושי, שחותכים ממלאים באורז וסלמון מתובל ואפוים בתנור. כך שגם הריוניות שחשקה נפשן בסושי יכולות להנות פה מכל העולמות.
ההכנה באמת מצחיקה, מבשלים אורז עגול, חותכים אצת נורי ומתבלים קוביות סלמון טרי. הכל כולל הכל לוקח פחות מ-40 דקות ויש לכם 12 כוסות סושי כיפיות וטעימות.
רוצו להכין! כמו תמיד, מחכה לשמוע איך יצא לכם בפייסוש או באינסטוש.
רוצים להשאר מעודכנים ולקבל הודעה כל פעם שעולה מתכון חדש? לחצו כאן להרשמה חינמית לבלוג (אפשר לבטל את ההרשמה בכל עת, אבל למה לכם?)
אם בא לכם לקבל גישה מיידית לסדנה הדיגיטאלית "4 מפתחות לאורח חיים בריא" אתם מוזמנים ללחוץ פה לכניסה מיידית לסדנה
כוסות סושי אפויים
מצרכים
לאורז
- 1 כוס אורז עגול
- 1 אצת קומבו בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ
- 1 ו-1/4 כוסות מים
לסלמון
- 250 גרם סלמון ללא עור חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
- 2 כפות סויה (עדיף דל נתרן)
- 1 כף רוטב סרירצ'ה
להרכבה
- 3 אבות נורי
- 1/2 אבוקדו קלוף ופרוס דק
- 2 כפיות שומשום
הוראות הכנה
-
מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב מתחת למים זורמים. מסננים היטב מהמים ומעבירים לסיר ביחד עם אצת הקמבו והמים. מביאים את הסיר לרתיחה, מכסים ומנמיכים לאש קטנה, מבשלים במשך 11 דקות ומשאירים את הסיר עם המכסה לעוד 5 דקות.
-
מתבלים את הסלמון: מכניסים את קוביות הסלמון, הסויה והסרירצ'ה לקערית ומערבבים היטב.
-
חותכים את אצת הנורי ל-4 ריבועים שווים בגודלם.
-
מניים במרכז כל חתיכת דף נורי כף וחצי של אורז ומעבירים לתבנית שקעים.
-
מניחים מעל את קוביות הסלמון המתובלות ואופים על 180 מעלות במשך 11 דקות.
-
מוציאים מהתנור מניחים מעל כל כוס סושי מעט אבוקדו ומפזרים שומשום.
-
אפשר להשפריץ מעל עוד קצת סרירצ'ה למי שאוהב טעם ספייסי יותר.