כולנו במטבח כבר חודש! כמות הכניסות למתכונים בבלוג שוברת שיאים וזה משמח אותי ברמות על! רק שלפי התחזיות הישראלי הממוצע יעלה 5-7 קילו במהלך הסגר הקורונה (ככה קוראים לזה נכון?).אנחנו לא מפסיקים לבשל ולאפות כי זה מסיח את דעתנו מהמצב הבלתי נתפס. ואני כל הזמן חושבת על מה יהייה ביום שנצטרך לפשוט את הפיג'מות ולחזור ללבוש בגדים אמיתיים?
גם אני כמו כולם מבלה כל היום במטבח, תכלס המטבח הוא החדר הכי לוהט אצלנו בבית עכשיו. ליאו מת על זה! ברגע שהוא מזהה שם תנועה הוא מיד מביא לעצמו כיסא, נעמד ודורש להשתתף. הוא כזה חמוד כשהוא מחזיק כוסות מדידה ויוצק את תכולתן לקערה, הוא מצחיק אותנו כשהוא מנסה לטעום בלילות שעדיין לא נשפכו לתבניות או כשהוא מפזר קמח על משטח רידוד רגע לפני שאנחנו מעצבים חלות.
בגלל שאני בין כה במטבח כל היום ובגלל שהבלוג הוא בלוג מתכונים בריאים, החלטתי שכדאי שאכין מאפינס בננה בריא ללא גלוטן. כאלה שליאו ישמח לאכול ואני אוכל לנשנש בלי רגשות אשם על הישבן שלי.
מפה לשם מאפינס בננה בריא ללא גלוטן שמכינים בבלנדר! בלי ללכלך כלים ובפחות מחמש דקות עבודה. תאמינו לי שאתם הולכים להכין אותם שוב ושוב, גם אחרי שתחלוף ותעבור הקורונה.
משהו קטן לפני שאתם רצים למטבח, המאפינס מושלמים בדיוק כמו שהם. אבל אם בא לכם לשדרג אותם קצת אתם יכולים להוסיף שוקולד צ'יפס או אגוזים או גם וגם. השארתי לכם את השדרוגים בהערות בסוף המתכון.
מאפינס בננה בריא ללא גלוטן
מצרכים
- 3 בננות בשלות
- 2 כוסות קוואקר ללא גלוטן לא משנה דק או עבה
- 2 ביצים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ומשמנים עם ספריי שמן.
-
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אפשר להוסיף תוספות (ראו הערות)
-
יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים, כך שכל השקע יתמלא עד הקצה.
-
אופים 20-25 דקות או עד שהמאפינים מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
הערות
המאפינים באמת מצויינים כמו שהם!
אבל אם בא לכם אפשר להוסיף לבלילה: 1/2 כוס של שוקולד צ'יפס, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים.
רוצים עוד מתכונים שילדים אוהבים? לחצו פה!
12 comments
נשמע נהדר, במיוחד שמאוד אוהבת קוואקר ובננות
חושבת שישרדו הקפאה?
תודה 🙂
בטוחה שכן!
צנני היטב ואחסני בזיפ לוק או קופסה אטומה
הי נטע, אפשר לשים הכל בתבנית אינגליש?
תודה את מהממת וליאו והמתכונים… הכל
תודה!!!!
כן בטח אין בעיה, קחי בחשבון שתצטרכי להאריך את זמן האפייה, מאמינה ל 30-35 דקות. תעשי בדיקה עם קיסם.
נראה מעולה! יש אפשרות להחליף את שיבולת השועל בקמח קוקוס או שקדים או שילוב שלהם?
שאלה טובה, אף פעם לא ניסיתי אז אין לי מושג
הי בדיוק יצאו לי מהתנור ונראים מדהים, אבל צונחים.. מה הטריק שיישארו יפים וגבוהים? תודה!
יכול להיות שזמן האפיה לא הספיק והמאפינים לא נאפו עד הסוף. נסי לאפות עוד 2-5 דקות בפעם הבאה
תודה רבה על המתכון, נראה מעולה! 🙂
יש אפשרות להחליף את הסוכר בסירופ מייפל?
אפשר, אבל קחי בחשבון שזה ישנה מעט את המרקם
אפשר להשתמש בשיבולת שועל?
מתכון פשוט ומעולה!
יצא רך ואוורירי.
הוספתי שוקולד מריר קצוץ ומעט תמצית וניל כדי להמתיק.
הספיק לי לכ- 12 מנג׳טים.
ממליצה 🙂