אם יש בקשה אחת שחוזרת על עצמה שוב ושוב מתחילת הסגר, זה מתכונים קלים שמתקתקים לארוחות צהריים לילדים. אחרי ששבוע שעבר עפתם על השניצלים האפויים, החלטתי שהשבוע נלך על גרסה טעימה וצמחונית של מיני שניצל ברוקולי אפוי.
לשניצל ברוקולי יש מקום של כבוד בפנטאון המתכונים שלי. הייתי מחממת אותו כילדה ואפילו כסטודנטית עמוסה במטלות וחסרת זמן. עכשיו בחיי שאני הכי בעד טקטוקים במטבח, אבל אין סיכוי שאני מכניסה הביתה שניצל ברוקולי קפוא וסופר מעובד.
מסתבר שלהכין שניצל ברוקולי בבית לוקח בדיוק 10 דקות עבודה! יש עוד כמה דקות של המיקרו ואת זמן האפייה, אבל אפשר להכין מראש ולשמור במקרר או אפילו בפריזר ולהפשיר/לחמם מתי שאין זמן ורוצים להנות מארוחה מזינה וסופר טעימה.
הפעם בחרתי להכין שניצל ברוקולי בגרסת מיני כי ליאו וגם אני ממש אוהבים לנשנש אותם בידיים. אבל אתם לגמרי יכולים להכין מהם שניצלים בגודל אמיתי ולהגיש בארוחת צהריים או ערב בתוספת של סלט או ירקות חתוכים. זו גם אופציה נהדרת להגיש לילדים, שלא ממש משתגעים על ברוקולי או ירקות ביומיום ויעדיפו לאכול שניצל או נאגט קריספי.
רגע לפני שאתם רצים להכין, כמה מילים מהדיאטנית שבי:
– אני השתמשתי בברוקולי טרי, אבל אפשר להכין גם מקפוא וזה לא יגרע מהטעם או מהערכים התזונתיים הנהדרים של הברוקולי.
– הרבה אנשים פוחדים מאידוי/בישול במיקרו ומעדיפים לבשל את הברוקולי במים. אז רגע לפני שאתם עושים את זה, כדאי לדעת שבישול במיקרו נמצא בטוח לחלוטין. בבישול במים המינראלים שבברוקולי יוצאים אל מי הבישול, בעוד שאידוי במיקרו שומר על תכולת המינראלים בברוקולי.
– ברוקולי נחשב ל"סופר פוד", אבל אם אתם עוקבים אחרי אתם כבר יודעים שכל הירקות והפירות הם סוג של "סופר פוד".
מה יש בברוקולי שהופך אותו לבריא ומזין? הוא מכיל את הויטמין K שלו תפקיד חשוב בקרישת דם תקינה בגוף. הוא מכיל ויטמין E שהוא נוגד חמצון חזק שנלחם בתהליכים מזיקים שקורים בגופנו. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, ובמינראלים אשלגן, מגנזיום וסידן.
אם אהבתם את המיני שניצל ברוקולי אפוי בטוח תאהבו את המתכונים לקציצות קינואה ובטטה טבעוניות, קארי כרובית, טופו מוקפץ עם ירקות ואורז
מיני שניצל ברוקולי אפוי
מצרכים
- 400 גרם פרחי ברוקולי טרי או קפוא
- 1 בצל בינוני
- 3 שיני שום
- 2 ביצים
- 3/4 כוס פירורי לחם פאנקו
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לשימון הידיים
הוראות הכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פקגמנט.
-
מפרקים את הברוקולי לפרחים, מניחים בקערה חסינה למיקרו עוטפים בניילון נצמד ומאדים במיקרו עד לריכוך, 8-10 דקות. ומצננים מעט.
-
קוצצים את הבצל והשום.
-
קוצצים את הברוקולי למרקם פירורי. אני השתמשתי בקוצץ ירקות, אבל אפשר גם עם סכין חדה.
-
מכניסים לקערה גשולה את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
-
עם ידיים משומנות, יוצרים מיני שניצלים ומניחים על תבנית האפייה.
-
אופים 15-20 דקות או עד שהשניצלים מזהיבים. אפשר ואף מומלץ להפוך את השניצלים באמצע האפייה.
-
מגישים חם.
הערות
אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה עד 4 ימים.
2 comments
נטע שלום,
האם אפשר לעשות עם פירורי לחם זהב רגילים במקום פירורי לחם פאנקו? תודה
האם אפשר להכין ללא גבינה? צריך לשים משהו במקום?