לפני שבועיים בערך נפגשתי עם יהודית אביב המהממת שהיא גם הלוחשת לאוכל. לא להאמין כמה רעיונות אפשר כשמתארחים אצל חברה!! יהודית הכינה סלט קינואה מושלם עם קינואה שהכינה במיקרו. בגדול אני לא ממש אוהבת להוסיף פחמימות לסלטים שלי, אבל התקופה האחרונה יש לי איזה קטע עם ארוחה שלמה שמכינים בקערה או סיר אחד.
ארוחה שהיא ה- GO TO של כל מי שיוצא בבוקר לעבודה ורוצה להביא אוכל טעים ובריא מהבית. בינינו גם אני שבקושי יוצאת מהבית וייושבת מול המחשב עם המטבח לגב, לא תמיד מוצאת את הזמן או הסבלנו להכין ארוחות סופר מושקעות לצהריים.
ולפעמים למרות שיש לי בלוג בישול בריא, ארוחת הצהריים שלי מסתכמת בסלט או (לא עלינו) ירקות חתוכים טבולים בטחינה וכמה קוביות בולגרית בצד. בתקופה האחרונה אני ממש מנסה להכניס יותר סדר לבלאגן שאני קוראת לו חיים, וכך בעצם הגעתי להכין את סלט הקינואה והעוף המושלם שאני חולקת איתכם היום.
כמובן שלפני שהחלטתי שראוי בכלל לפרסם את המתכון עשיתי כמה וכמה ניסויים במטבח ועל עדי שתמיד מכריז שקינואה היא אוכל לציפורים. ואני שמחה לספר שגם עדי וגם ליאו עפו על הסלט ולא נרשמה שום תלונה שבוע שעבר כשהם אכלו אותו כל יום.
עכשיו בגלל שאני דיאטנית, אני מרגישה שאני ממש ממש חייבת להדגיש שלמרות שקוראים למתכון "סלט קינואה" ולמרות שיש בו ירקות הוא עדיין מכיל כמות גדולה של פחמימות בדיוק כמו כל מנה עם קינואה או דגן אחר. אבל וזה האבל הכי חשוב, הוא טעים בטרוף!!!! המרקם שלו מושלם עם שילוב כיפי בין ירקות קראנצ'ים ופריכים, קינואה וחזה עוף עסיסי.
סלט קינואה אדומה ונתחוני עוף
מצרכים
- 1/2 קילו פילה עוף חתוך לקוביות בגודל שווה פחות או יותר
- 2 כפות אבקת קייג'ון
- 1 כפית מלח
- 1 כף אורגנו יבש
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כוס קינואה אדומה מבושלת *ראו בהערות איך לבשל את הקינואה
- 10-15 עגבניות שרי תמר חצויות לרוחבן
- 2 מלפפונים בינוניים קצוצים לקוביות
- 1/2 גמבה אדומה פרוסה לרצועות דקות
- מיץ מלימון שלם
הוראות הכנה
מכינים את נתחוני העוף
-
לשקית זיפ לוק מכניסים את התבלינים והשמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת משחה.
-
מכניסים פנימה את נתחוני העוף ומערבבים ("כאילו" לשים) את השקית, עד שכל נתחוני העוף עטופים במשחה.
-
מחממים מחבת פסים על אש גבוה, מנמיכים לאש בינונית וצולים את נתחוני העוף כך שישחימו ויתבשלו היטב מכל הצדדים.
-
מוציאים מהמחבת לצלחת ומצננים מעט.
מרכיבים את הסלט
-
מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה.
-
סוחטים מעל לימון שלם, מערבבים ומגישים.
-
אפשר לארוז את הסלט בקופסה ולקחת איתכם למשרד בקלות.
הערות
בישול קינואה:
מרכיבים:
1/2 כוס קינואה אדומה
1 כוס מים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
מניחים בסיר את הקינואה, המים והמלח.
מחממים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. נותנים לקינואה להתבשל כעשר דקות או עד שכל המים נעלמו לגמרי.
מורידים מהאש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות, פותחים את הסיר ומערבבים עם מזלג כדי שהקינואה תשאר אוורירית ולא יווצרו גושי קינואה ענקיים.